måndag 23 maj 2011

Utdöda irritationsmoment

Har ni tänkt på att det finns saker som vi kunde bli jätteirriterade på, som våra barn troligen aldrig kommer att behöva fundera över? Troligen inte, för varför skulle någon gå omkring och fundera på sådana saker, det verkar ju ganska befängt...men det har i alla fall jag av någon mycket underlig anledning gjort, och kommit fram till att det finns några stycken.

De kommer aldrig att behöva pilla ut ett intrasslat kassettband ur en bandspelare, för att sedan försöka tejpa ihop det trasiga bandet med en liten speciell kasettbandstape - vilket naturligtvis aldrig fungerade!

De behöver heller inte bli irriterade någon radiopratare som inte orkar vara tyst tills låten som man spelar in är slut.

För att inte prata på att någon har råkat spela över ens "bästa blandband"!

De kommer inte att ringa fel på grund av att de inte drar nummerskivan på telefonen hela vägen.

Ingen kommer heller att bli irriterad av att upptäcka att alla blixtarna i kub-blixten redan är använda!

Ingen irriterande paus på bion för att maskinisten ska byta rulle

Troligen är även risken att upptäcka att just den sidan man behöver i telefonkatalogen är urriven, ett utdöende irritationsmoment.

Det finns heller ingen risk att den nyhyrda moviebox inte fungerar och saboterar alla högt uppskruvade förväntningar på fredagskvällen.

Börjar man fundera, så finns det massor med företeelser som är mer eller mindre utdöda idag, ord som inte existerar, som just t.ex. "blandband" - hur många av nästa generation känner till detta begrepp?  Dessa band, inspelade efter konstens alla regler, med just den musiken som var bäst.

Eller att "framkalla en film", hur många vet vad det innebär? och framför allt - varför skulle man göra det??

Ja, ja, varje tid har väl sin charm. Men visst var det väl lite skönt att det räckte med en film som "Hajen" för att skrämma slag på oss...

9 kommentarer:

 1. Haha, vilket klurigt och roligt inlägg, ger många flashbacks....

  Men våra unga kommer säkert att ha helt nya irritationsmoment att pyssla med....

  SvaraRadera
 2. Haha!! Bra inlägg! Annars brukar man ju koncentrera sig på det som inte finns längre och man saknar, raketost och sådant!
  Fast det har faktiskt hänt att yngsta sonen spelat mina gamla band, men det var ett tag sedan nu...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj, nu blev jag nostalgisk.
  Jag hade världens bästa blandband, kan jag tala om. När någon råkat spela över något av dem låg de risigt till...

  SvaraRadera
 4. Åh, vad bra att du tagit bort ordverifieringen!

  SvaraRadera
 5. Annie: Jag tror säkert inte de behöver sakna irritationsmoment, om inte annat så består de väl av sådana där otekniska morsor som mig, som vill veta hur alla tekniska prylar fungerar...

  Lippe: Jag spelade faktiskt mina gamla band i min förra bil, där det faktiskt satt en bandspelare! Men de åkte ut allihop när vi flyttade

  Nilla: Många bra blandband har det funnits i min ägo, men som sagt, nu är dom borta, jag fick väl erkänna att om man inte har något att spela dom i så gör dom inte någon större nytta...

  SvaraRadera
 6. Jag saknar inte VHS-banden det kan jag garantera. Men jag saknar Hallonigloo - varför tog de bort den?

  SvaraRadera
 7. Och den med hallon och apelsin!!

  SvaraRadera
 8. *Fniss* Fast jag tyckte att det fungerade bra att laga kassettband med den därspecialtejpen. Eller så hade man väldigt låga förvåntningar och accepterade ett litet hopp i låten just där. ;)

  SvaraRadera
 9. Tror förr på den senare förklaringen!

  SvaraRadera