måndag 19 september 2011

Onödiga problem

Att vara skrockfull är inte alldeles enkelt! Speciellt inte när man bor i ett land där man inte får spotta offentligt - hur beter man sig då när det springer en svart katt över gatan?

Jag anser mig vara en klok (?) och sansad varelse med båda benen rätt stadigt på marken. Då är ju frågan varför i himlens namn kan jag inte låta bli att bli smått hysterisk om det springer en svart katt över vägen eller om någon idiot rest en stege så man måste gå en jätteomväg för att undvika att gå under den?

Som sagt, i "vanliga normala fall" kan man ju alltid avhjälpa faran med katten genom att spotta tre gånger, men  här för det ju med sig lite problem eftersom man måste gå och gömma sig i någon buske för att spotta.

Nästa problem är när man träffar en massa nya personer, och med lugn och sansad röst ska upplysa vedbörande om att de, för mitt välbefinnandes skull, bör lyfta bort sina nycklar från bordet...blir man idiotförklarad då eller inte!? Jag vet väl att det inte är mina nycklar, men ändå, om utifall om att...

Inte finns det något räddande salt på restaurangborden här heller, om det skulle hända något oförutsett så man behöver slänga lite salt över axeln!

Ja, ja, bortsett ifrån att jag går omkring och spottar i smyg, slänger salt över axeln, får skavsår eftersom jag går omvägar för att undvika stegar, aldrig skulle drömma om att fälla upp en paraply inomhus och förtvivlat letar efter trä om jag behöver ta i det materialet, så är jag nog en rätt klok och sansad varelse...eller inte!

7 kommentarer:

 1. Hahaha...tur att inte jag är så skrockfull :)
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Visst är det konstigt. Man anser sig själv som klok och förnuftig människa som tror på vetenskapen. Så åker man dit på skrock, för min del är det murgröna som krukväxt. Jag skulle ALDRIG ta in en murgröna.
  /Anna

  SvaraRadera
 3. Jag är inte särskilt skrockfull av mig men jag går inte gärna under stegar (utöver själva skrockbiten så är jag rädd att få stegen eller nått annat i huvudet) och jag lägger INTE, INTE, INTE nycklar på bordet, byråar och köksbänkar går bra men INTE på ett bord, ALDRIG. Det GÖR man bara inte! LOL Så tokig man kan bli egentligen.

  SvaraRadera
 4. Camilla: Du vet inte vad du missar ;)

  Anna: Antar att det är ungefär likvärdigt med att ställa in ljung!?

  Annefia: Förstår precis - det är nämligen något av det sista jag skulle göra också!

  SvaraRadera
 5. Hehe, själv är jag innehavare av ett stycke kolsvart katt så jag har varit nödd och tvungen att sluta upp med det där spottandet. :D

  SvaraRadera
 6. Thaiarna är mycket skrockfulla och det skulle ta lång tid att hålla reda på allt. Mest handlar det om spöken som är missnöjda om man inte gör som de säger....

  SvaraRadera
 7. Märta: Tro´t om du vill, men jag har faktiskt också haft en svart katt en gång och det gick väldigt bra så länge som hon inte behagade att korsa vägen framför mig.

  Susanna: Spöken ska man hålla sig väl med...

  SvaraRadera