torsdag 29 september 2011

Fenomenet Ikea

Jag måste säga att Ikea är verkligen ett fenomen utan dess like!

Min gårdagsutflykt bestod i en busstur till Ikea och tillbaka. Med mig i högsta hugg hade jag en lapp med allt som skulle inhandlas! Eftersom jag hade helt klart för mig vad jag skulle ha, så behövde det ju inte ta lång tid...

Jamen hur många är det som någon gång har gjort ett snabbt Ikea-besök? Hur kan jag ens inbilla mig att detta skulle inträffa?

Eftersom allt som stod på min lapp skulle finnas i "matdelen", så skulle jag ju inte ens behöva gå in i resten av butiken...eller...? En liten sväng bara...jag skulle ju inte ha något...

Jo, jag gick genom hela butiken och trots att jag inte skulle ha något där och trots att jag inte köpte vare sig värmeljus eller servetter, så hittade jag i alla fall en massa saker som jag inte förstår hur jag har kunnat klara mig utan hela mitt liv!

Så till livsmedelsdelen! Nehej, här fanns inget av det jag skulle ha!! Himla tur då, att det fanns en massa saker som jag inte skulle ha! Nu kunde jag ju fylla ytterligare en kasse i alla fall! Jag menar, hur jag har kunnat klara mig hela livet utan en tub pastejlax i kylskåpet övergår mitt förstånd...


Tack Ingvar, du har räddat mig igen!

16 kommentarer:

 1. Ingvar, en sann hjälte! Jag har skrivit det tidigare, men det tål att upprepas: Ingvar/IKEA for president of the world. Det är dags nu.

  SvaraRadera
 2. Haha... händer vaje gång här också! Visst är det bra att man hittar sådant man bara m å s t e ha ;)

  SvaraRadera
 3. Ja, IKEA är i sanning ett fenomen. IKEA omnämns alltid nån gång på alla de utlandsvenska bloggar jag läser. Ett av de få varuhus där man är nöjd även om man inte hittar det man skulle ha och gläds över att ha köpt något som man inte behövde.

  SvaraRadera
 4. Marina, jag tänkte att du kanske faktiskt skulle med, så jag skulle hålla mig ett tag! Ha, ha.

  Det där med IKEA och deras grejer, usch så besviken man är. Jag går helt sonika direkt till Food Mrket, har de inget, ja, då tänker jag inte spendera ett cent i deras butik heller. Så har jag gjort förut!

  SvaraRadera
 5. Ikea är inget man ska skriva lista på. Där går man och köper det man vill ha ;)
  Mycket farlig affär ;)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Så är det ju här i Sverige, kan tänka mig att det nästan är ännu värre när man är utlandssvensk, för då är det kanske ännu mer "hemma" när man kommer dit. Härligt med svensk mat, det kan jag tänka mig att man längtar efter. Nu är det mååånga år sen jag var i Singapore men oj vilken härlig och speciell stad.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Har de ingen vanlig matjesill...?

  SvaraRadera
 8. Trillingnöten: Kanske inte är en helt fel ide...

  ToT: Frågan är bara hur man har klarat sig så länge utan dom!

  Steve: Absolut, så är det!

  Katarina: Ja, ja, man kan ju inte lyckas jämt, men en annan gång kanske.

  Camilla: Nej det där med lista gick väl sådär...

  Malin: Ja, det är lite fascinerande hur man kan gå omkringa bara och läsa på alla lappar med svenska namn och tycka det är kul - prata om att vara lättroad!

  Susanna: Neej - den var också slut!!!

  SvaraRadera
 9. Jag har varit inne på IKEA i Karlstad och gått igenom hela affären, handlat det som skulle handlas och varit ute i bilen igen på under tio minuter.

  SvaraRadera
 10. Definitivt ett manligt fenomen ;)

  SvaraRadera
 11. undviker helst ovan nämnda affär, men måste jag handla där så går det på några minuter.

  SvaraRadera
 12. Det är ingen tillfällighet att IKEAs koncept är framgångsrikt. Varuhusen är noga utformade så att alla kunder ska handla mycket.

  SvaraRadera
 13. IKEA är livsfarligt! Helt otroligt vad mycket man inte visste att man behövde. Fast pastejlax lät, hrm, originellt! :)

  SvaraRadera
 14. Sarah: Det tycker jag att du gör alldeles rätt i!

  Per-Anders: Jodå, här är det någon som verkligen har tänkt till.

  Märta: Det var originellt- fast helt ok!

  SvaraRadera
 15. Det är oundvikligt att gå igenom hela IKEA-varuhuset, det har de sett till. Bara för att man ska komma på hur många saker det är som kan "vara bra att ha"! Undrar hur många länder som inte har IKEA?
  Kram Kim

  SvaraRadera
 16. Jag vet faktiskt inte det, men jag tror inte att det är så många, ska kolla upp det någon "regnig tråkig dag"

  SvaraRadera