tisdag 10 oktober 2017

Cannes i oktober

Är nu återigen hemma efter några fantastiska dagar på Franska rivieran. Jag kan absolut påstå att Cannes levererade på bred front vädermässigt den här gången. Här var det svensk högsommarvärme i oktober - så himla skönt! Det var bara "liksom lagom" utan att vara olidligt varmt. Kortbyxor, linne och sandaler utan att svetten rinner på ryggen.


Det var gott om såväl solande som badande individer. Nu gjorde vi varken eller den här gången, men jag måste säga att trots att vattnet inte var jättevarmt så var det absolut inte så att det på något vis avskräckte från att bada.


Vi har mest "bara varit", promenerat och naturligtvis ätit och druckit gott. Och vad vore en frankriketur utan minst en portion "Moule Frites"?


Nu blev det inte bara musslor, utan även en omgång med sniglar i vitlök. Och efter att jag så småningom fått in rätta knycken för att få de små läckerheterna ur sina skal var det absolut en njutningsbar liten rätt.


Däremot säger jag det igen, det där med ostron är inte min grej alls. Nu försökte jag igen, men nix, inget gott den här gången heller. Tur att jag hade sällskap av en kamrat som tycker om och som gladeligen stjälpte i sig de resterande fem.


Cannes är absolut en mycket mysig stad och jag måste säga att jag blir mer och mer förtjust i den för varje gång jag är där (det har ju blivit ett antal resor senaste året). Här finns det naturligtvis många turister men det finns även det genuina bevarat. För den som gillar shopping hittar man allt från de där små mysiga butikerna till alla häftiga butiker med kända modeskaparnamn (de där som jag smyger förbi och på sin höjd gluttar in genom fönstret på). Och det finns ju en del båtar på plats, närmare bestämt rätt många, som skvallrar om att det kan finnas lite pengar i omlopp...


(Om man tänker efter så är det väl i stort sett så att på båtplatserna här hemma är det väl knappt så att puttifrånkuddarna får plats.)


Att se solen stiga bakom bergen iklädd kortbyxor i början av oktober på vägen mot morgonens inköp av dagens baugette kan i alla fall aldrig bli fel.

21 kommentarer:

 1. Du valde dessutom precis rätt tidpunkt att åka till "sommaren" i Cannes med tanke på hur vädret har varit här.
  Å Moule frites - mums. Sniglar var ju innerätt under 1980-talet - älskade sniglar, men har inte ätit dom på länge.
  Ostron älskar jag också faktiskt, men min man får inte heller ned dom;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vädret som mötte oss i Stockholm vid hemkomst på måndag kväll var ju allt annat än inbjudande...

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Ostron och sniglar gillar jag också men ostron förstår jag mig inte på. Jag förstår inte att man kan tycka att de är goda alls. De smakar ju bara hav ;)
  Härlig temperatur och skönt väder är avundsvärt just nu när höststormarna börjar och vattnet vräker ner. Jag har två kusiner som tillsammans med sina respektive far till Cannes varje sensommar/höst. De har hittat sitt ställe säger de.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh, så jag skrev. Jag menade förstås musslor och sniglar. Ostron tycker jag ju inte om...

   Radera
  2. Jag kan bara hålla med, såväl om att ostron smakar som en kallsup i havet som att Cannes är fantastiskt både vår och höst.

   Radera
 3. Perfekt att åka till södra Frankrike i oktober! Moule frites är det absolut bästa jag vet! Men ostron, nej tack, samma som du. (maken gillar ostron dock)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika härligt för din make som för min kamrat då, alla ostron blir "liksom över" så de kan ätas av den andre ;)

   Radera
 4. Att "bara vara" i kortbyxor, linne och sandaler i så där lagom värme. Vad mera finns att begära av oktober.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte mycket! Skulle möjligen vara svampskogen då, men man kan kanske inte ha allt hela tiden...;)

   Radera
 5. Moules Frites och sniglar, helt klart mina favoriter!
  Jag gillar Cannes och hela den kuststräckan mot Nice. Var några år sedan jag var där, så det är väl snart dags igen, hoppas jag. Har en väninna där.
  Verkar vara samma väder där som i Spanien nu.'
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var så härligt väder, betydligt trevligare än vi har utanför fönstret just nu...

   Radera
 6. Hösten är ofta väldigt härlig längs rivieran. Lagom varmt och lagom mycket turister. Jag gillar musslor,sniglar OCH ostron ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cannes är så trevligt! Hoppas på mer härifrån! Hösten är ju en perfekt tid att resa dit och mindre turister också. Har varit här många gånger under årens lopp och i ungdomen blev det en del språkresor just till Cannes.
   Musslor är jag så förtjust i och sniglar går också ner. Även ett och annat ostron men med champagne till- Men så goda tycker jag ju inte de är.
   Vilka mysiga dagar ni haft och så skönt att just "bara vara".
   Fina bilder som lockar till nytt besök för mig.

   Radera
  2. Anette: Kan bara hålla med, höst på rivieran är ett ypperligt sätt att förlänga sommaren!

   Ditte: Jag får väl erkänna att jag kan mycket väl tänka mig att bara ta champagnen, men om ostron är ett villkor så får det väl slinka ner ett i värsta fall ;)

   Radera
 7. Ser ut som om du och Hans (i Hjo) har samma favoriter. :)
  Musslor är okej men sniglar och ostron har jag faktiskt aldrig provat på. Tror att jag avstår.
  Ser behagligt ut där på Rivieran. Har bara besökt Cannes en gång för vädigt länge sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många läckerheter att upptäcka, även om jag helt klart kan tänka mig att avstå läckerheten ostron ;)

   Radera
 8. Nu blir jag alldeles fruktansvärt sugen på att resa ... snart, tror jag, blir det Mallorca

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en mycket härlig idé! Den blir ju inte mindre bra om jag tittar ut genom fönstret här just nu...

   Radera