fredag 4 juli 2014

Hängmattan på plats!

Det finns souvenirer som är mer användbara än andra och min hängmatta tillhör en av de mer användbara sådana. Äntligen sitter "souveniren från Lombok" på plats! Det vill säga att äntligen har jag fått upp min hängmatta.


Men nu kan jag ju inte bara göra ett inlägg för att tala om att jag har satt upp en hängmatta, nej, något mer får det väl vara så nu ska jag fylla på ert förråd med lite mer onödig kunskap.

Jag kan till exempel upplysa er som inte redan vet det att ordet "hängmatta" kommer från början från de karibiska indianernas "amaqa". Detta ord blev väl förvrängt ett antal gånger innan det så småningom dök upp som engelsmännens "hammock" (som hos oss inte har så mycket med någon hängande matta att göra, utan det blev ju en "gungsoffa").

Visste ni att Columbus inte bara upptäckte Amerika, utan han ska faktiskt ha hittat hängmattan också! Den 17/10 1492 ska han ha skrivit i sina anteckningar att han sett folk "sova i nät mellan träden", och denna idé tog han med sig hem till Europa och sen vet vi ju hur det gick...

Så följdaktligen är det Columbus jag har att tacka för den härliga idén att sätta upp en hängmatta mellan träden, och om nu någon kan se till att sommaren kommer på riktigt också så blir jag riktigt nöjd.

(all den onödiga informationen är hittat på wikipedia och www.lasiesta.com)

15 kommentarer:

 1. Hoppas att du hittar en god bok - kan rekommendera Carin Gerhardsens senaste - Tjockare än vatten!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ska jag absolut försöka få tag i - det låter som en typisk hängmattebok för härliga sommardagar :) tack för tipset!

   Radera
 2. Vilken fantastisk plats den fick....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och gissa om vågskvalpet är sövande!!

   Radera
 3. Här kommer du att njuta många gånger, säkert med sommarpratarna i örat eller med en god bok. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag med och det ser jag verkligen fram emot.

   Radera
 4. Tänk vad man lär sig genom att läsa bloggar:-)
  Hoppas du får användning för din hammock snart. Det ser ju alltid lovsnde ut med fint väder klockan 7 på morgonen och efter 8 på kvällen;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och framför allt så mycket nyttig kunskap man får ;)

   Radera
 5. Vilken underbar plats för din "amaqa". Härligt att ligga där och låta sig skvalpas till ro. Tack för lektionen. Ännu en gång har du vidgat min bildning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och återigen blev det lite kunskap det är svårt att klara sig utan ;)

   Radera
 6. Perfekt souvenir! Och intressant om ordet! Påminner mig om en sydamerikansk kille jag kände för massor av år sen som hade en sån i lägenheten och den pratade han om som hamaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske man skulle göra - byta ut sängen mot en "hamaka"!

   Radera
 7. Din hängmatta ser ut att passa perfekt där mellan träden.
  Bloggvärlden är så bra eftersom man alltid lär sig något nytt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, den passade väldigt bra mellan de träden!

   Radera
 8. Underbar kunskap. Tackar å bockar. Och din hängmatta se ut att hänga på en perfekt plats. Och nu har ju sommaren kommit så se till att njuta där. :)

  SvaraRadera