tisdag 1 juli 2014

Skräppost

Att göra sig av med direktreklam i postlådan var inget större problem, bara att sätta upp en lapp med "ingen reklam" så var det fixat. Lite svårare är det med reklamen som dimper ner i "bloggbrevlådan". Ibland överväger jag allvarligt att sätta in någon slags krypteringsruta, men hur det är så har det inte blivit av, så då antar jag att jag får stå mitt kast...

Men visst är det fantastiskt hur dessa kommentarer öser beröm över sidor som handlar om något helt annat... Hos mig är det just nu inlägget om den singaporianska trehjuliga taxin som drar flest skräpkommentarer till sig. Så det där med "populäraste inlägg" i högermarginalen stämmer väl kanske inte sådär jättebra just nu.

Jag måste i och för sig tillstå att när jag rensade idag så kunde jag inte låta bli att le lite för mig själv när det enligt uppgift var "den bästa information som hittats i detta mycket eftertraktade och intressanta ämne, som han letat, och äntligen, här fanns den! Och förresten, om någon är intresserad av att ta bort era tonsiller kan ni meddela mig, för just den här kommentaren avslutades med en webbadress till en sida som handlar om just det!

När jag ändå var inne i "rensa-bort-takterna" blev det ett varv i skräpmejlen också. Och hade jag bara haft lust, kunde jag såväl ha tillförskaffat mig ledande företagsposter som blivit miljonär idag istället för att göra något annat, typ dammsuga, eller så. Här fanns nämligen erbjudande från Adler som erbjöd mig kompanjonskap i hans vinstgivande företag i Hong Kong, det fanns även mejl från Gordon som väldigt brådskande behövde en partner, och jag var väl ämnad för det uppdraget. Sedan fanns även ett mejl från Mr Ibrahim Lamord som upplyste mig om att bara jag skickade alla mina detaljer till honom så skulle jag snarast få ut mina 8,3 miljoner dollar som min avlidne släkting Philip Morgan lämnat efter sig.

Ni hör själva vilka erbjudanden jag får! Undrar just vilket jag ska välja... Skämt åsido, jag kan inte låta bli att fundera över om det fortfarande finns folk som går på sådant här? Men det kanske det gör även om jag har svårt att tro det, fast å andra sidan finns det kanske en anledning till att de här mejlen fortsätter ploppa in i den virituella brevlådan.

Men det är väl bara att inse, att det inte kommer att bli något partnerskap i Hong Kong, så det är väl bara att ta fram dammsugaren...

10 kommentarer:

 1. De senaste veckorna har flera svinrika, och förstås för mig okända, släktingar avlidit och lämnat miljonerna till mig. Även om jag inte, som du, kan ta till dammsugaren så avstår oxå jag från detta enkla sätt att berika mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fantastiskt att man har så många stenrika släktingar som man inte ens visste fanns ;)

   Radera
 2. Hahaha! Har faktiskt bloggat om dessa "roliga" skräpkommentarer för ett tag sedan. Skrattar gott åt dem, deras erbjudanden och inte minst engelskan. Ja, ryska och japanska kommentarer har jag också fått. Å de kommer ofta lång tid efter det att inlägget publicerats.
  Nu tycker jag att blogspot rensar utomordentligt bra och lägger kommentarerna direkt i skräpposten.

  PS. Att sätta en "ingen reklam, tack"-skylt på dörren i 08 funkar inte. Reklamutdelarna kan nämligen inte läsa svenska... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är rätt skönt, att det räcker med en liten lapp "ingen reklam" här fungerar det ypperligt.

   Radera
 3. Haha, ja skäpkommentarerna kan vara ganska roliga ibland. Tyvärr får jag sååå många. Flera hundra varje dag... Ibland vill de sälja kirurgiska ingrepp, ibland märkesväskor och ibland bilar. Och ibland är det på ryska eller kinesiska... Och så förstås alla dessa eviga kommentarer som förklarar vilken fantastisk blogg jag har och att de äntligen hittat vad de sökte... aaahhh!

  SvaraRadera
 4. Haha min mamma är av den godtrogna sorten och hon ringde mig förfärat här om veckan och undrade vem vår släkting var som fastnat på flygplatsen i manchester och akut behövde låna pengar till biljett... :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Himla tur att hon i alla fall ringde och undrade innan hon bestämde sig för att hjälpa till!

   Radera
 5. Jag har spärrat de flesta och får nu mindre än någonsin av dessa erbjudanden. Men för lite sedan fick jag en liknande men då med en god vän som satt fast någonstans och behövde hjälp med pengar.....

  Tyckte att det lät konstigt och mycket riktigt, de hade kapat hela hennes mejl!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju faktiskt ett läskigare och mer trovärdigt sätt att luras på. Det är nog så att alla mejl och meddelanden som verkar det minsta mystiska måste kollas upp.

   Radera