söndag 23 oktober 2016

Allt man kan behöva - och lite till!


Så har jag då gjort ett besök på det helt hysteriska varuhuset Mustfa Centre i Little India igen. Jo, det händer ju då och då, och för er som inte vet, så är det varuhuset där man kan hitta allt och lite till, och det man hittar (om man hittar det vill säga) finns i överflöd. Nej, jag överdriver inte det minsta, jag lovar! Och trångt om saligheten är det. Att samsas med alla som försöker hitta det man ska ha samt någon som bestämt sig för att varuleveransen ska ske i just den gången, är inte alltid enkelt.


Man hittar alltid något nytt, om man säger så. Något av det mer "mystiska slaget" för en oinsatt som jag, var nog den gången jag ramlade över en puttu maker, men så lärde jag mig något nytt också. (Så för er som vill ha lite mer information om vad detta kan vara och vill utöka ert kunnande får ni trycka till på länken så löser det sig)

Den här gången var det som vanligt lite olika kryddor som stod på önskelistan och det finns hur mycket som helst, som med det mesta. Och det där med att hitta är inte alltid helt enkelt i det åtta våningar höga varuhuset som har öppet 24 timmar om dygnet. Och stort är det - jättestort! Senaste måttet jag kan hitta, eftersom det växer hela tiden, är en yta av 37000m² (drygt sju fotbollsplaner) vilket kan förklara att det kan vara lite bekymmer med att hitta. Det är ju inte bara en byggnad, utan det handlar om flera byggnader och en himla massa olika ingångar. (Kommer man inte ut där man gick in kan det ta lite tid att räkna ut var man befinner sig...)


Enligt en artikel i "Asia One News" från juni 2013 så fanns det 1900 anställda och något säger mig att det kan vara flera idag, då var affärsytan 24000m², så det har ju växt lite sedan dess. Att det känns som om de flesta av de anställda hellre skulle vilja vara någon annanstans med tanke på deras många gånger bristande engagemang är en annan historia. Frågan är i och för sig vem som inte skulle bli trött i den miljön.Den här gången passerade vi även genom "hälsoavdelningen" och oj vad det finns mycket att välja på om man skulle vilja bli piggare på något vis! (Med tanke på den uppsjö av pillerburkar som fanns så borde alla vara oerhört pigga och alerta)Inte bara vitaminer naturligtvis, utan även olika värktabletter finns i alla möjliga utföranden.


Det kan ju kanske vara en bra idé att bara behöva köpa några stycken, men man kan ju hoppas att den som gör det vet vad den köper.


Inte är det mindre trångt när man ska betala heller, och det där med kösystem är inte alltid så enkelt att förstå...

Nu tillhör jag de som aldrig varit i Ullared, men jag skulle tippa på att de ligger en bra bit efter då det gäller antal prylar i hyllorna. Om man har tid så är Mustfa Centre absolut värt ett besök, bara för att, jag lovar! (Dessutom är det mesta billigare här, så orkar man med det så kan det till och med vara värt det ur ekonomisk synvinkel)

Förresten måste jag erkänna att den här gången fick nog den där "puttu-makern" ge sig med tanke på "saker av det mystiska slaget"...


6 kommentarer:

 1. Jag har inte heller varit i Ullared, men puh ... det här låter enormt! Gissar att det tar en stund att ta sig igenom ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det räcker inte med en dag - jag lovar!!

   Radera
 2. Misstänker att det inte är en butik man kilar in i och "ska bara ..." Det känns som de små kinabutikerna vi har fast i megalomaniaformat!

  Puttu, har du smakat det än? Låter inte så vidare värst men det kanske är gott?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är inte en "ska-bara-butik" även om jag har försökt att "bara" gå in och köpa något. När det gäller puttu så har jag inte smakat, är inte säker på att jag kommer att göra det eller, men man kan ju aldrig veta...

   Radera
 3. Vilket härligt inlägg. Mustafa Center skulle jag bara älska att besöka - typ dagligen i minst en vecka eller så. Puttu maker - där skrattade jag gott. Förstår att du hoppade den den här gången också;-)

  Ullared har jag inte besökt och längtar inte dit heller. Men Mustafa Center - yummie. Å den där "horny goat complex" - why not! Finns det Viagra för män så är dessa kapslar ju faktiskt tänkt för kvinnor också;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du skulle troligen kunna underhålla dig under ett antal dagar i denna affär ;)

   Radera