onsdag 10 maj 2017

och nu då...?

Ja, vad händer nu? Inte rent allmänt sådär, utan mer vad ska jag göra med bloggen? En idé är ju förstås att promenera runt Karlstad, men det ska jag inte göra, för hur exotiskt och spännande kan det vara? Inte mycket alls, troligen...eller så är det precis så det är, vem vet vad som finns här att upptäcka? Nu har jag ju inte helt avslutat mitt "förråd av Singapore-uppslag" utan det finns fortfarande några på lager. Plus att jag utlovat en "för- och nackdelslista" över att bo och leva där och en sådan kommer inom snar framtid att dyka upp.


Sedan så finns det faktiskt rätt mycket jag inte sett i mitt nuvarande närområde, så det kommer troligen att handla en del om "värmländskt se och göra", vilket kanske inte är sådär jättespännande, men det återstår att se. Sedan kommer det förhoppningsvis att bli en och annan resa framöver, jag har ju sagt att det nu är dags att upptäcka Europa. Det finns verkligen så mycket kvar där, så många platser platser jag aldrig besökt.


Det är ju så en gång för alla, det här kommer aldrig att bli någon blogg om vare sig heminredning, mode eller mat så jag får väl fortsätta på mina inslagna vägar: resor, saker att se och göra, lite böcker plus allmänna, mer eller mindre allvarliga funderingar kring smått och gott. Det låter väl sådär lagom luddigt? Det känns som om jag lämnat öppet för lite av varje och så får det väl förbli tills jag kommer på om jag vill göra på något annat vis. Just nu känns det i alla fall som att bloggen ska få fortsätta leva kvar, jag tycker ju det är kul, så varför inte?

Sedan får vi väl se om jag någon dag får ett infall och gör om designen, den har ju sett exakt likadan ut sedan starten 2010. Men något säger mig att det kan vara rätt tidsödande så det tål att funderas på. Det är ju ändå rätt bekvämt att bara ånga på i gamla hjulspår.

I övrigt så kan jag väl bara nämna att det där med snö i maj inte ingick i våra planer. Så skulle det inte vara. De där härliga grillkvällarna byttes hastigt och lustigt(?) ut mot svinkalla kvällar (och dagar) med snöfyllda mörka moln och vindar som verkligen kryper under skinnet, men jag antar - och hoppas - att det är en väldigt begränsad tid för det är ju faktiskt lite besvärligt att plocka midsommarblommor iklädd lovikavantar.


27 kommentarer:

 1. Jag hoppas att du fortsätter, men med ny inriktning.
  Gärna med en blandning av Singapore och Sverige. Lite ej publicerade inlägg från Singapore och kanske några repriser, man glömmer snabbt nuförtiden. Skulle vara kul med lite om Värmland, tycker jag och från kommande resor.
  Ser fram med spänning vad det blir!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här är en till som ser fram emot att se vad det kan bli...;)

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
 2. Oavsett var man befinner sig så finns det alltid intressanta saker att hitta i närområdet - klart du ska fortsätta!

  Ha en skön kväll :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär jag göra, fortsätta alltså, jag tycker ju att det är kul!

   Radera
 3. Jag tycker Karlstad runt verkar jättespännande. Jag har bara varit där en gång och det var länge sedan. Det är ungefär vad jag kommer i håg. Så för mig är det en promenad jag gärna följer med på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu känns det väldigt tveksamt att det blir någon promenad Karlstad runt, men det kan ju lösas på något annat sätt.

   Radera
 4. Istället för att gå utmed vattnet kring en ö så kanske du får gå utmed vattnet kring en sjö?

  Vänern?

  Fast Vänern är nu till ytan ca 8 gånger större än Singapore så det blir några fler än 10 delar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, 10 gånger lär inte räcka långt...;)

   Radera
 5. Många som bott utomlands och bloggat funderar ju när de kommer hem ... Jag hoppas verkligen att du fortsätter blogga! Jag tycker att du ska fortsätta i samma stil som förut - lite minnen från Singapore, Värmland, resor och utflykter i Sverige och världen, böcker, vardagsfunderingar... Då fortsätter i alla fall jag att följa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lär bli ungefär som tidigare, det har ju fungerat och det är uppenbarligen det stuket jag trivs med. (kanske inte blir så stor skillnad ändå, vem vet!?) Och himla kul om du vill fortsätta vara med. Sedan tycker jag ju att det är kul att läsa andra bloggar och det kommer säkert i sin tur att betyda att jag inte kan låta bli min egen ;)

   Radera
 6. Det kommer att bi en bra blandning tycker jag. Variationerna är trevliga och det finns så mycket fint i Värmland du kan dela med dig av och både inom natur, staöder, kuriosa och mängder av annat. För Sverige är fantastiskt. At du fortsätter att logga gläder mig och det är omväxlingarna som är trevliga och de uppkevelser du delar med dig av.
  Ser givetvis fram emot fler inkägg från Singapore. Jag hänger med både i när och fjärran.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det säkert, det kommer att bli ungefär som tidigare, bara det att utgångsläget är något svalare ;)

   Radera
 7. Åtminstone slutar du inte blogga som så många andra gör och väljer FB och Instagram i stället.
  Jag menar - kan jag blogga från Täby som panschis så borde du kunna irl-blogga från solstaden, sommarstugan och huset i Bulgarien - eller hur!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger en del i det! Och nej, jag kommer inte att sluta, jag tycker det är för kul för att avsluta det hela.

   Radera
 8. Så bra att du fortsätter blogga. Det är intressant att läsa dina tankar och funderingar.
  Det måste ju inte alltid vara så stora saker man skriver om en mix från dina tidigare upplevelser, nuvarande vardag och resor blir väl jättebra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så får det bli, ungefär som tidigare, en blandning av det mesta...;)

   Radera
 9. Det finns alltid något intressant att blogga om....så jag tycker absolut att du ska fortsatta med det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag får väl försöka hitta något intressant någonstans emellanåt så löser det sig säkert...;)

   Radera
 10. Klart du ska skriva om det som finns i närområdet. Det finns spännande saker och platser överallt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör ju det, det är bara så lätt att bli hemmablind och så mycket enklare att hitta spännande saker på andra platser, men det får jag väl lösa genom att ta mig till "andra platser" :)

   Radera
 11. Passa på att ta en sväng förbi Luxemburg när ni är ute på upptäcktsfärd i Europa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom Luxemburg fortfarande är en "vit fläck" på min karta så är det absolut ett av målen i Europa :)

   Radera
 12. Roligt om du fortsätter att blogga. :)
  Minns ju att du var i Sverige tidigare under en längre period och skrev om litet allt möjligt.
  Litet omställning blir det givetvis men går säkert bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt, så någon större skillnad blir det väl inte egentligen.

   Radera
 13. Ånga på du! Jag ser fram emot att lära mig mera om Värmland och andra platser du kan komma att besöka i framtiden. Kanske blir det oxå mera om Bulgarien ? Och från ert paradis vid sjön. Och från nån golfbana kan jag tro. Sedan kryddar du väl anrättningen ibland med nåt från Singaporelagret.
  Efter åren som expat kan du dessutom bjuda på intressanta jämförelser om hur olika liv och boende kan te sig här i världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju, förhoppningsvis ska det inte bli någon väldigt stor brist på uppslag. Lite "fortsätt som förut" rent utav. Kanske lite mindre utbud av höga byggnader kanske, men det får väl kompenseras på något annat vis.

   Radera