lördag 24 november 2018

Versioner av oss

Om man har sett filmen Sliding Doors så har man en liten aning om vad Laura Barnetts bok "Versioner av oss" handlar om. Det handlar om de där små detaljerna som får en avgörande betydelse för hur våra liv kommer att se ut. Vi har säkert alla någon gång funderat över vad som skulle ha hänt "om inte"...och det är precis det som man får veta här.

Eva och Jim möts i slutet av 50-talet och mötet sker i tre versioner. De träffas på grund av en olyckshändelse, de träffas på grund av andra orsaker eller de träffas inte alls. De får barn tillsammans eller med andra, de skriver och målar eller inte, de är lyckliga tillsammans eller inte...men på något vis vävs det ihop på slutet oavsett hur vägen dit sett ut.

Det är en annorlunda och lite spännande historia och visst kan man börja fundera lite själv, hur hade mitt liv sett ut om inte.... Trots detta så blir jag aldrig riktigt fast, det blir lite för rörigt och det tar en bit in i boken innan det går att greppa vad som är vad och vad som händer, men det kanske är meningen.

Oavsett om man blir fast i berättelsen eller inte, så väcker det lite funderingar och kanske är det så, att oavsett vilka vägar vi tar så hamnar vi på samma mål i slutändan.

8 kommentarer:

 1. Jag såg filmen, det var med Gwyneth Paltrow, va? Ja, det var det. Det är lätt att fastna i tänk om-banorna, och det kan bli lite skrämmande.

  Det väcker frågan: har vi ett öde eller är det bara slumpar allting? Ännu en fråga vi aldrig kommer att få svar på. (Skrev faktiskt en uppsats om det på gymnasiet).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett spännande ämne och något som verkligen kan få tankarna att fladdra iväg.

   Radera
 2. "Spring Lola" och "Ödets nyck" var filmerna jag också tänkte på.
  Tror sådana "scenarion" gör sig bättre som film än som bok.

  SvaraRadera
 3. Jag har sett filmen och gillade den. Fick mig verkligen att tänka till.
  Ja du, tänk om om inte fanns. Ibland är det sekunder som ändrar hur livet tar sin riktning.
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite hisnande är det alltid att tänka de där "tänk om inte om-tankarna"... Önskar dig också en härlig söndag!

   Radera
 4. Spännande tankar det där. Själv har jag varken läst boken eller sett filmen. Men gillar tex filmerna Lucy och Anon som får en att fundera över hjärnans kapacitet/framtid.

  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid lite spännande att se något som sätter lite fart på tankarna!

   Radera