fredag 31 maj 2019

"Varmt välkommen till Karlstad"...

...så står det vid infarten till vår stad, och det är ju trevligt, även om det igår var allt annat än varmt! Årets Kristihimmelfärdshelg kommer definitivt inte att gå till historien som någon av våra varmaste, och troligen har det funnits någon kallare också, men det känns som en klen tröst just nu. De åtta grader och regn som gårdagen bjöd på kändes liksom sådär när det snart är dags för juni att göra entré...


Nu får jag kanske erkänna att det här är väl mer vanligt än det jag (och troligen ett antal fler personer) jämför med, nämligen förra året som i ärlighetens namn ska sägas hör mer till ovanligheterna än vad dagens väderutsikter gör. Om man tänker på det, kan jag inte låta bli att fundera lite på vem som kom på metaforen "vacker som en dag". procentuellt sett så är det troligen fler dagar som är fula än vackra, men ändå så tycker vi att det är ett helt naturligt uttryck.

Förutom det så tror jag att de flesta andra vädermetaforer anspelar på sämre väder så den "vackra dagen" kanske finns som en slags motvikt till "orosmoln som tornar upp sig", alla som är "snabba som blixten", eller allt som "står som spön i backen". Jag får väl fundera lite till någon gång när jag känner mig sysslolös så kanske jag kan komma på någon mer vacker vädermetafor.

"And now over to something completely different", uttrycket som en underbar brittisk humorgrupp en gång myntade, nämligen en nyöppnad bar/restaurang här i stan. Det finns rätt gott om den varan måste jag säga, men det är ändå spännande när det öppnar något med ett lite annat koncept. "Carlstad ölhall" har nyligen slagit upp sina portar här i stan och nu har vi testat den.


Den finns tidigare i Örebro (då med ett annat namn, och vilket det är får ni räkna ut själva!), och idén är att ha många olika ölvarianter varav väldigt många är lokala. Med andra ord ett litet "ölmekka" för den hågade.


En kul idé och ett trevligt ställe så det lär bli fler besök. Här finns verkligen hur många ölsorter som helst, även i alla tänkbara prisklasser. Även om det skulle vara lite spännande att känna vad de där riktigt dyra varianterna smakar, så är det mycket tveksamt att det någonsin kommer att hända. Jag erkänner att jag inte hade en aning om att man över huvudtaget kunde komma över öl i de prisklasserna. Men som sagt, ett mycket trevligt ställe.


Som en liten parentes så kan jag berätta att jag nog nu fått en av de bättre "spamkommentarer" jag någonsin fått, nämligen "Wow - vilka foton!", och eftersom just det inlägget var totalt fotofritt så har någon misslyckats rätt kapitalt...

10 kommentarer:

 1. I Spanien finns det ju cervecería och vi diskuterade i någon tråd vad det skulle heta i Sverige, jag tyckte öleria, helt enkelt. Men ölhall funkar ju det med!

  Fast 844 kronor för en öl?!? Nä, det funkar inte. Skulle inte köpa en flaska vin för de pengarna! Jaja, lite som de i Väsby hade en hamburgare med rysk kaviar på "Mammas" för jag vet inte hur mycket pengar. Hörde att det var någon som en sen natt/tidig morgon hade köpt den också ...

  Underbar kommentar! Även om jag blir så himla irriterad på spammare, framför allt när jag känner mig lurad av dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara hålla med, oavsett om det handlar om vin eller öl så är det alldeles för mycket pengar. Jag är helt övertygad om att jag inte skulle ha vett att förstå den fantastiska smaken det måste vara för det priset ;)

   Radera
 2. Kul med en ny "öleria" i Karlstad lagom till sommaren. Det verkar vara en trend att satsa på lokalproducerade ölsorter och mikrobryggerier här också. Helt okej tycker jag, även om jag är ingen fan av öl på flaska. Men även nya fatöl poppar ju upp överallt.
  Om jag tänker tillbaka sisådär 30 år så kan jag lugnt påstå att det absolut inte var bättre förr;-)

  Skulle aldrig betala 844 för någon drink, speciellt inte öl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, dåtidens "stora stark" verkar ha försvunnit ur sortimentet ;)
   jag har väldigt svårt att tro att den där 800-kronorsölen är värd sitt pris, men visst kunde det vara spännande att smaka (om någon annan köpte den!).

   Radera
 3. Vad trevligt! då har jag ett nytt ställe att besöka i Karlstad. Väl dyrt med 844 kr för en öl men säkert finns det någon som betalar det. Jag avstår. Men att testa lite öl här gör jag gärna.
  Njuter nu av sommaren i Spanien sedan 10 dagar och har lite tid kvar innan Sverige väntar. Och där Arvika för några dagar. Så trevligt. Hoppas på fint väder och lite varmare än ni haft just nu.
  Men kanske blir det fint i morgon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar som om vi har något slags "varannandagsväder" just nu, så ja, idag har vi haft det fint. Och visst ska du göra ett besök i ölhallen när du är här, fast kanske utan den där 800-kronors ölen.

   Radera
 4. Risken är minimal att jag kommer till Karlstad men man vet ju aldrig. Mitt i allt så träffas vi på öl-stället. Liksom du så satsar jag inte på att dricka något som kostar skjortan. Jag förstår helt enkelt inte att det dyra skulle smaka särskilt mycket bättre än det som kostar vad min plånbok kan tillåta. Det finns ju goda viner och ölsorter som smakar fantastiskt gott utan att man ska ta död på ekonomin.
  Tänker spontant på ett uttryck som en numera salig bonde använde sig av när vi äntligen hade fått solskensdagar " Det är ju ett skitväder nu", sade han, "för nu blir det bara sämre". En syn på väderlek, det också. Det gäller att ta vara på stunderna.
  Ha en fin dag Marina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag träffar dig absolut på öl-stället när du kommer hit! Som sagt, man vet aldrig. Det där uttrycket påminner lite om det där med att "det är aldrig försent att ge upp"...

   Radera
 5. Man ska inte vara törstig och sugen på lambic öl när man slinker in på ölhallen i Karlstad med tanke på prisbilden du visar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Törstig kan man ju vara, fast sugen får man nog vara på någon annan slags öl!

   Radera