tisdag 22 mars 2011

Äggiga (k)val

Att köpa ägg är väl inte det minsta komplicerat? Ha! tror ni ja! Ni har inte sett ägghyllan i vår affär (eller alla affärer här, förresten)!


Ägg är en alldeles oumbärlig ingridiens i det mesta när det gäller matlagningen här vad det verkar. Det är omeletter och carrotcakes (som inte har något som helst gemensamt med det vi kallar "carrot cake", utan det är mer som en slags omelette) och inte minst en himla massa "flied lice"!

Det är väl troligen en av orsakerna till att det finns en hel hyllsektion fylld med ägg i affären. Det är vita ägg, bruna ägg, röda ägg, svarta ägg, hönsägg, kycklingägg, ankägg, stora ägg, mellanstora ägg, små ägg, kolesterolfattiga ägg, färdigsaltade ägg... med andra ord, det är en hel vetenskap att köpa ägg!! Om någon hade talat om för mig att jag skulle komma att tillbringa ett betydande antal minuter med att besluta mig för vilka ägg jag skulle välja, hade jag troligtvis - med all rätt! - idiotförklarat denna person.


Det här har i alla fall fört med sig att jag för första gången i mitt liv köpt och tillagat vaktelägg!! Jisses vad små dom var... Vadå jättestolt, jag som faktiskt inte är någon stor matlagningsvirtuos, utan lagar hellre än bra, har nu gjort "pocherade vaktelägg" - det ni!! Det kanske inte blev riktigt så vackert som det låter, men resultatet var helt ok!Men jag förstår att det är lika bra att passa på här, för prislappen här på dessa yttepytteägg skiljer sig markant här från den i Sverige, så om ni vill smaka på mina delikata pocherade vaktelägg får ni faktiskt masa er hit, för det är tveksamt om mitt svenska kök kommer att bjuda på detta!

1 kommentar: