fredag 25 mars 2011

Bensprattel och trikåer

Jag har för första gången i mitt liv varit på balett! Detta på Esplanade Theatre, där jag såg Singapore Dance Theatre framföra Romeo och Julia!


Det var en annorlunda teaterupplevelse för någon som aldrig tidigare varit med om just den här formen av scenframträdande. Det var häftigt, dels därför att musiken blir så viktig när aktörerna inte pratar, och dels därför att kostymerna var så enormt vackra. Sedan också naturligtvis därför att aktörerna på scenen var fantastiskt duktiga (Måste vara tacksamt att ha en kritiker inte har något annat att jämföra med...!).

Sedan måste jag erkänna att jag har lite svårt för män i trikåer, och ibland tog det lite väl lång tid att dö, det blev onödigt mycket bensprattel innan döden inträffade för min smak... Annars kan jag ju säga som så, att det underlättade nog att ha själva storyn klar för sig på förhand, annars tror jag att det kan vara svårt att följa - åtminstone skulle nog jag ha haft svårt för det. Men som sagt, bara musiken i sig är en upplevelse, hur man fångar sinnesstämningar och händelser med hjälp av instrument, fantastiskt!

Alltså, premiär inne på Esplanade Theatre, denna "skölpaddsbyggnad" som blivit ett av Singapores landmärken. Fantastiskt läge är det ju också, precis vid vattnet med utsikt över Marina Bay Sands och mynningen av Singapore River - gissningsvis en av de mest frekvent utnyttjade utposterna för att posera framför kameran med något typiskt Singaporianskt i bakgrunden!


Modell av Esplanade - Theatres on the bay


Singapores f.n. mest fotograferade motiv?

4 kommentarer:

 1. Fantastisk byggnad ser mjuk ut på något vis. Orienten över mkt på att härma europa när det gäller ART and performance. Blandat resultat.....
  Svårt att slå europa i alla kategorier! Mvh S

  SvaraRadera
 2. Men herregud, vad är det på sista bilden? Har aldrig ett den där byggnaden, eller vad det är, förut. Ser ut som en avlång strandad haj uppepå där. Sköldpaddsbyggnaderna var iofs också coola, slår vår glob med hästlängder.

  Jag skulle också gärna se den där versionen av Romeo and Juliet...

  SvaraRadera
 3. Sista bilden, är det inte däruppe som det finns en pool som går ända fram till kanten och det det ser skitskumt ut? Har för mej att jag sett bilder på den där förrut någostans.
  Kan du inte ta en simtur i poolen däruppe och kika ner över kanten och sedan skriva om hur det var? ;) Du är ju mina ögon i Singapore!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Susanna: Det var någon som sa exakt det igår också, så det stämmer säkert, själv har jag ju lite svårt att avgöra det när det gäller just baletten.

  Nilla: Kolla inlägget "Marina Bay Sands" så finns det lite om den byggnaden - och ja, den är speciell!

  Lippe: Ja, du har säkert läst om den förut, och det stämmer att det är där man "simmar över kanten", i alla fall ser det ut så...får väl se om jag tänker testa, i så fall lovar jag att berätta hur det var!

  SvaraRadera