lördag 9 april 2011

Indisk mat

Jag har kommit på att jag tycker mer och mer om indisk mat. Inte blir det sämre av att det bara tar 10 minuter att promenera hemifrån oss till Little India, och att vi där har hittat några favoritrestauranger med kanongod och billig mat. Kombinationen av de här små detaljerna är väl en bidragande orsak till att det blir en och annan kväll spenderad i den delen av Singapore.


I utkanten av Little India ligger Race Course Road och där duggar restaurangerna tätt. Här hittar man bland annat "Banana Leaf Apolo",  "Kashmir restaurant" och "Muthu´s Curry", varav den sista nog har blivit vår lilla favorit. I och för sig spelar det kanske inte så stor roll, de härliga indiska dofterna finns ju överallt, curry, coriander, kummin och alla andra som bildar blandningarna tandoori och masala.


På "Muthu´s" premiäråt vi Fish head Curry, vilket jag inte tänker gå in närmare på, eftersom det faktiskt har ett alldeles eget inlägg, som är en av deras paradrätter. Men här finns mycket annat gott och allt äts precis som det ska, på stora bananlöv. Dock kan det uppstå små problem när man vill testa så mycket olika sorter som möjligt, och man inte är riktigt överens med personalen vad man kan äta till vad...det brukar sluta med någon slags kompromiss och en servitör som muttrar lite och skakar på huvudet...

1 kommentar:

  1. Ojojoj, nu blev jag riktigt hungrig. Ska genast gå till köket och sätta på litet ris. Spätta o ris blir det här... snabbt och enkelt.

    SvaraRadera