tisdag 12 april 2011

The Lion King


Var ska the Lion King vara om inte i the Lion City? Och dit har han anlänt nu. Musicalen "the Lion King" blev den första stora föreställningen att sättas upp på den nya teatern inne på Marina Bay Sands.Denna Disneyfilm om lilla Simba som kom 1994, och som så många av oss sett och älskat, hade premiär som musical i New York 1997 och sedan dess har den setts av ca 50 milj människor i London, Tokyo, Sydney, Shanghai, Hamburg, Johannesburg och nu även i Singapore där den hade premiär i mars. (Simba med familj måste vara världens mest beresta lejon!)

När vi skulle se den, var jag rädd att jag hade alldeles för höga förväntningar, eftersom lovorden haglat över föreställningen, men jag blev inte besviken - den var fanastisk! Det mest facsinerande var nog alla underbara dräkter, masker och figurer. De är så levande så man glömmer människorna bakom och maskerna och figurerna blir levande. Alla figurer var precis som jag kommer ihåg dom från den tiden då filmen gick med jämna mellanrum på vår tv och alla i familjen gick omkring och nynnade på "Hakuna Matata".


Musicalen följer handlingen i filmen och är lätt att förstå och följa och alla skådespelare och dansare tillsammans med fantastisk musik,gör att det blir en underbar och oförglömlig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar