måndag 28 januari 2013

Golfhelg i Malaysia

Helgen spenderades helt i golfens tecken under en tvådagarsutflykt till Malaysia. Nu låter det hela kanske lite häftigare än det egentligen var, Malaysia är ju inte speciellt långt bort, och just det stället vi var till ligger på ungefär en timmes bilfärd ifrån där vi bor.


Målet för helgens utflykt var Palm Resort vid Senai, såväl för golf som för boende. Resan dit tar 45 min - en timme, beroende på hur det ser ut vid passkontrollen mellan Singapore och Malaysia. Med lite tur är det bara att köra igenom, men att komma vid fel tidpunkt kan betyda väldigt lång väntan.


Det är en härlig känsla, att plötsligt befinna sig i naturen när man korsar gränsen. Man ser skog och berg, och plötsligt har man lämnat storstaden bakom sig.

Vår hotellvistelse blev väl lite "overdo" med tanke på att de vanliga rummen var slut, så det fick bli någon "delux-variant". Jojomän! Men jag får väl erkänna att det kändes lite i överkant att ha separat dusch och bubbelbad,  soffgrupp, bord med sex stolar, två tv-apparater och bardisk med stolar... I och för sig så slapp vi ju trampa på varandra den natt vi spenderade där om man säger så...
Hotellet som har det blygsamma(?) namnet "Le Grandeur", är ett trevligt och fräscht hotell och klart prisvärt. Här finns pool, barer, gym och restauranger och dessutom tre golfbanor inom räckhåll.

Golfreceptionen var färdigpyntad med allehanda lyktor och drakar inför det kommande kinesiska nyåret. Dessutom fanns en helt fantastisk gran byggd av små plastflaskor!  
Här finns som sagt, tre golfbanor att välja på, och med de blånande bergen i bakgrunden är det en rätt häftig syn på vissa av hålen.


Och med en golfbil försedd med alla förnödenheter, en helg utan en droppe regn och jättetrevligt sällskap kan det ju bara bli bra!

Ett klart prisvärt alternativ för en "kortresa" för oss som bor i närheten.

4 kommentarer:

 1. Det kallar jag golfweekend. Härligt att kunna göra såna kortresor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att kunna ha den möjligheten är verkligen fantastisk.

   Radera
 2. Det onödiga kan vara rätt trevligt också, i lagom dos vill säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, visst kan det vara kul att få vara lite onödig ibland, men absolut i lagoma doser!

   Radera