söndag 6 januari 2013

Trettonhelg i idrottens tecken

Rubriken låter kanske mer ambitiös än det är i realiteten. Jag har väl personligen inte utövat så många olika idrotter under helgen, utan mest bistått med hejarop och kommentarer ifrån soffhörnet.

Om man är det minsta intresserad av idrott är det inga större problem att hitta "helgsysselsättning" under det svenska vinterhalvåret, trettonhelgen icke undantagen. Det åks skidor på längden och tvären, med eller utan gevär på ryggen och dessutom har det ju bjudits på junior-VM-hockey för den som velat titta på det.

Jag är en av de som tittat och igår såg våra "småkronor" falla i finalen. Visst är det lite konstigt, att det alltid är roligare att vinna ett brons än att förlora ett guld. Det lag som vinner en match om tredje pris är ju alltid så mycket lyckligare än vad de som förlorar en final är, alltså är det bättre att bli trea än tvåa, eller...?

Frågan är hur många utövare det är som verkligen tycker som Pierre de Coubertin, mannen som en gång myntade ordstävet "Det viktigaste är inte att segra, utan att kämpa väl".

Oavsett vinster eller inte, idag får det nog bli ytterligare en dag i soffan för att heja fram diverse olika skidåkare, jag är helt övertygad om att de behöver mitt stöd!

Idag ser det ut att bli lite mer legalt häng också, väderguden ser ut att vara på soffhängarnas sida, vilket han kanske inte riktigt var igår då vi vaknade till en helt fantastisk vintermorgonhimmel...4 kommentarer:

 1. Jag tänkte oxå på att det skapar mera glädje att vinna ett brons än att vinna ett silver / förlora ett guld när JVM-finalen var slut.
  Den gamla olympiska devisen om att kämpa väl är passe i dagens tuffa idrottsvärld.

  SvaraRadera
 2. Ja, vem vill vara idrottare om ingen hejar på dig??? ;-)
  sv:
  Absolut! Min livsstrategi. :-)

  SvaraRadera
 3. Det var verkligen en vacker morgon. Vilken vacker himmel!

  SvaraRadera
 4. Tur att någon "offrar" sig att titta.
  Jag gör det inte ;)
  Verkligen en vacker himmel!
  Kram!

  SvaraRadera