söndag 30 november 2014

Advent

Så var det första advent. Just här och nu känns det rätt avlägset med såväl jul som advent måste jag tillstå. Det är inte lätt, det där med att få till julstämning i tropikerna. Jag gjorde väl något litet halvhjärtat försök det första året, men insåg att det inte var någon större idé...

Nu är det naturligtvis en bidragande orsak att vi inte har firat jul här något år, vi har ju åkt hem till Sverige varje år. Problemet blir då istället att det inte blir varken hackat eller malet på något vis. Vi är ju här i värmen under de första adventshelgerna och kommer hem någon vecka före jul och då känns det liksom inte som om det är någon idé att plocka fram en massa saker bara för den lilla tiden och för övrigt så är det ju tiden från advent fram till jul som det är mysigt med julsaker, sen blir jag mest trött på dem och vill ta bort dem i alla fall.

I år kommer vi inte hem förrän några dagar före jul, så det lär inte bli speciellt mycket julsaker över huvudtaget. Huvudsaken är väl att jag kan hitta några ljus att tända så vi kan mysa till det lite. Här har jag för övrigt julpyntat klart - adventsstjärnan är på plats! Det är så juligt det kommer att bli! Det är i alla fall inte juligt när det är 30 grader varmt ute och kokosnötterna dinglar i palmerna. Det där med att "Anders skulle braska" känns lite avlägset om jag säger så...Glad advent på er alla!

14 kommentarer:

 1. Lite av mission impossible att få till adventsstämning när det är 30 grader varmt ute och kokosnötterna dinglar i palmerna. Jag tycker det är tillräckligt svårt att få till det här hemma när gräsmattorna fortfarande lyser gröna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med "grön jul" blir aldrig riktigt bra.

   Radera
 2. Glad advent!

  Här i Estockholmo är det runt nollan. Ljusslingan är på plats på balkongen, snart är det dags att få upp julpysslet och värma på herr Mobergs glögg. Men det har inte hunnit göra egna pepparkakor i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glögg och pepparkakor ska det vara för att få till stämningen på riktigt. Men jag får väl erkänna att bakat pepparkakor har vi inte gjort sedan barnen lämnade hemmet...

   Radera
 3. Ja, den julstjärnan har då en suverän utsikt ner vid poolen. Kan tala om för dig att vi aldrig pyntar, köper gran med mera. Vi har LED-slingor året om, och dom är minst lika fina och "värmande" som levande ljus. Dessutom har vi många gånger åkt bort över jul och nyår, vilket vi även kommer att göra i år.
  Jul är till för barn, för vuxna är julen totalt överreklamerad tycker jag då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. nej, åker man bort över jul blir det nog aldrig detsamma. Lite som för oss, även om vi åker"hem" över jul, men jag tycker nog att det är tiden fram till julen som är mysigast och då får vi nöja oss med vår stjärna och kokospalmerna, men det ska nog gå bra det med...;)

   Radera
 4. Tack det samma! Själv älskar jag julen med gardinbyten, stjärnor, granar, tomtar och paket. Kommer alltid att önska mig julklappar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft det väldigt traditionsbundet under många år, men sedan barnen lämnade hemmet och vi försvann till annan ort så har det blivit lite SI och så med det hela. Nästa år kanske det är så att det finns ett uppdämt behov av att adventspynta, vem vet...

   Radera
 5. Kallt några dagar i Hjo, nära nollan. Kanske kommer det snö till jul. Vi får väl se.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite vitt får det gärna finnas på marken när vi kommer hem till jul.

   Radera
 6. Nu vet jag vad blandkultur är. m v h Bo Anders.

  SvaraRadera
 7. Det är knepigt med julkänsla i tropikerna.
  Minns julgranarna utanför Walmart på Hawaii. De såg litet malplacerade ut.
  Fin stjärna du har i alla fall.
  Jag tog fram min adventsljusstake igår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har lite svårt för alla juleljus som pryder den här stan,och på något vis blir det fel när tomten sitter i sin släde mitt bland alla palmer.

   Radera