tisdag 2 december 2014

I denna ljuva sommartid

Jag läser gärna deckare/kriminalromaner. Ofta är det lättlästa böcker som inte kräver sådär väldigt mycket eftertanke, vilket är perfekt när man vill försvinna bort några timmar med en bladvändare i handen.

Mari Jungstedts bok "I denna ljuva sommartid" om Gotlandspoliserna Anders Knutas och Karin Jacobsson är inget undantag. Det börjar med ett oförklarligt mord på en joggare där trådarna så sakteliga nystas upp och det förgrenar sig som så ofta bakåt i historien.

Parallellt med mordutredningen finns även historien om journalisten Johan Berg som brottas med sina kärleksbekymmer samtidigt som han finns med på ett hörn i utredningen.

Det är en helt ok bok även om den inte tillhör någon av hennes bästa. Samtidigt är den för mig ett bevis på att böcker av samma författare har en tendens att flyta ihop och det kan vara vissa bekymmer med att hålla isär dem. Halvvägs in i boken kom jag nämligen på att jag visste hur det slutade, och det berodde helt enkelt på att jag läst boken tidigare! Visserligen var det längesedan, men ändå...

Men som sagt, jag tycker fortfarande om att läsa deckare och kriminalromaner, men när det blir för komplicerat att hålla ordning på vilka man har läst, kanske det är dags att leta reda på en annan författare. (Alternativt hålla sig till nyutgivna böcker!)

10 kommentarer:

 1. Haha! Har gjort samma sak. Fast jag brukar fundera över om jag är synsk. I alla fall ett litet tag ;) Oftast händer det när de har gjort nytt omslag till pocketen och jag redan har läst den inbundna.

  Svar: DIY-korv? En del var kvar. Vi noterade att skylten Exit var ungefär en tiondel så stor som skylten Bar när vi letade oss ut. Och det säger väl en del.
  Ska skicka kubansambon till en asiatisk butik i City och köpa turmeric. Det visade sig att han har TVÅ asiatiska matbutiker i närheten av sitt jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas han får tag i "den gula roten"! (Men glöm inte att det mesta som kommer i kontakt med den kan anta en viss gul nyans!)

   Radera
 2. Slukar också deckare, fast mest under sommaren liggandes i solstolen på balkongen. Ja det är ju troligen precis det du gör just nu i Singapore:-)

  SvaraRadera
 3. Har läst boken! Gillar "mysdeckare" som man kan koppla av med och inte behöver använda hjärnan så mycket, men har läst bättre böcker, letar faktiskt just nu efter nåt nytt att sätta tänderna i ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har precis avslutat en av Carin Gerhardsens böcker, vilka jag tycker är riktigt bra, fast även de börjar bli för många nu med alldeles för mycket av varan "personliga problem".

   Radera
 4. Festligt att du drar upp Mari. Jag gjorde samma "tabbe" med den boken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså har jag hittat en väldigt bra anledning till att skriva om alla böcker jag läser och ha dem här på bloggen, då kan jag ju liksom kolla av innan jag börjar på en ny...

   Radera
 5. Men då var det väl inte så mycket med den boken. Åtminstone blir inte jag säskilt lockad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är väl inte en av hennes bättre om du frågar mig, men jag tycker om hennes böcker, absolut värda att läsa om man gillar deckare.

   Radera