söndag 23 november 2014

Dags att byta yrke?

Att välja yrke är ju inte alltid så enkelt. Det finns ju så mycket att välja på, men efter att ha kollat in väderprognosen några dagar kan man ju fundera över om inte att vara meteorolog i Singapore skulle vara ett rätt behagligt yrkesval.


Fast det är klart, när det gäller prognosen för onsdag har de ju fått tänka till lite, det blir ju faktiskt kallare då...

Sedan finns det ju vissa yrken i det här landet som jag inte skulle vilja ha, typ fönsterputsare eller någon annan variant av högt uppsatt arbete som att putsa det durian-liknande taket på teaterbyggnaderna, eller vad det nu var som försiggick högt där uppe.Nej, även om jag inte lider av svindel så finns det ju gränser...


...frågan är om inte det där med meteorolog är att föredra...

13 kommentarer:

 1. Nä inte fönsterputsare..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Definitivt inte i ett land där de flesta byggnader är vansinnigt höga och till största delen byggda i glas!

   Radera
 2. Skönt att jag börjar gå mot pensionsåldern och inte behöver tänka på yrken mera!! Men bra förslag, fast inget för mej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte det är något för mig heller, faktiskt...

   Radera
 3. Vad kan passa dig? Uppenbarligen något med att skriva. Men kanske kan du bli administratör eller något för svenska företag i Singapore? Vet ju inte vad du har för kompetens. Högenergi-partickel-fysiker kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hellre något som har med en penna att göra än med en fönsterskrapa ;) det där med "högenergi-partikel-fysiker" lät absolut som något för mig...ungefär lika passande som datatekniker ;)

   Radera
 4. Själv behöver jag inte ha några yrkesbytarfunderingar eftersom jag har jobbat färdigt om ett halvår. Efter 38 år i samma bransch.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mina år är i te så få de heller, och de är ju åtminstone inom samma typ av bransch, så frågan är om det inte är dags att byta "bara för att", eller så blir det som tidigare då jag fått den idén, jag försöker men hamnar ändå på något vis i skolans värld.

   Radera
 5. Hahaha! Att vara meteorolog är ju det mest utskällda yrke, speciellt om du är anställd hos SMHI. Åt andra sidan är du då anonym och garanterat ett långt liv... Även på dina arbetare på bilden faktiskt bär säkerhetsselar. Det ser man nämligen sällan här i Stockholm när de skottar snö. Första dagen bär alla selar. Andra dagen tycker killarna att det är betydligt mera macho att skotta snö utan säkerhetslina. Suck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite kul att just de här hade säkerhetsilinor för det är inte sådär jättevanligt här heller. Och visst känns det sådär lagom lustigt då man ser byggarbetare på våning 20 och högre utan några som helst säkerhetsanordningar.

   Radera
 6. Nu är jag tillbaka i bloggsvängen!!! :-D
  Jag har också länge funderat på att byta yrke... Jag för se hur det går. :-)
  sv:
  Ja, det är riktigt gött! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tänkt tanken många gånger och försökt "på riktigt" några, men jag tenderar att alltid hamna i skolans värld på något vis, så det är väl ändå det jag trivs bäst med...

   Radera
 7. Vilket igelkottshus! Säkerhetslina är väl bra i och för sig. Men om de ramlar framlänges blir de ju spetsade.

  SvaraRadera