tisdag 12 maj 2015

Hundväder = golfväder?

Det finns troligen bara två grupper människor som glatt (?) ger sig ut när regnet skvalar ner och smattrar ihärdigt på rutorna och det är hundägare och golfare. Jag menar varför i himlens namn ska man kura ihop sig under en filt med en värmande kopp te och en bra bok när man kan gå ut och plaska runt på en golfbana i fyra timmar när regnet strilar ner och termometern visar på sisådär tio grader?


 Det här är precis det jag ska roa mig med i dag, därav denna självövertalning om att det där med soffan inte alls är något alternativ, nej, det är säkert jättenyttigt och friskt där ute! Speciellt om man på synnerligen svenskt manér har kollat alla tänkbara vädersajter och det finns ingen som visar gnuttan av hopp för bättre väder.


Det är väl bara att bita ihop och ladda för en något fuktig kväll. Men jisses vad jag ska känna mig nöjd och frisksportig när jag är tillbaka hemma och fått av mig alla blöta kläder och äntligen kan kura ihop mig under den där filten...


För övrigt sitter jag här och undrar vad hundarna gjort för ont som alltid förekommer i negativa språkuttryck. Det är ju inte bara "hundväder" det handlar om, det är hundgöra och hundöron, man sliter hund och man får bära hundhuvudet... Nej, med tanke på det som jag tydligen tänker utsätta mig för idag, så kan vi kanske dela med oss av vissa uttryck, så hundvädret kan få bli golfväder, i alla fall idag...

20 kommentarer:

 1. På tal om hundar...
  Djurplågeri har man ju hört talas om, men du utsätter dig ju helt frivilligt för en otrolig människoplågeri i stället. Usch;-)

  Hundar och grisar har kanske gjort nå't som inte vi vet. Jag menar det är ju svinkallt enligt din väderprognos och mig vetande är det svindyrt att golfa;.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte lätt att vara hund eller gris alltså ;)

   Radera
 2. Och här sitter jag och väntar på gräsklippningsvädret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ser det ju faktiskt ut som om det kan komma inom de närmsta dagarna.

   Radera
 3. Det är lättare att förstå det där med att "det osar katt". När det kommer till hunduttryck så undrar jag om det inte ligger en hund begraven!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det mycket väl vara...kanske kan vara ett riktigt hundgöra att ta reda på det...

   Radera
 4. Huh vilket väder! Massa kläder på säger jag!!! Frysa är inte kul...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var til och med så ruskigt väder att det hela blåstes av!!

   Radera
 5. Är det inte svårt att spela golf när det regnar? Hala bollar, vatten på gräsmattan, konstiga studsar när bollen dimper ner och allt det där.

  SvaraRadera
 6. Hoppas att du spelade bra iaf! Bollen rullat iaf lite längre när det är blött...både bra och dåligt kanske!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det alltså så ruggigt väder så det ansågs för blött för att spela, men det gjorde faktiskt inte så mycket...närmare bestämt ingenting alls...

   Radera
 7. Hoppas det gick bra.
  Själv väntar jag på bättre väder, äger dessutom bara golfkläder lämpade för ca +40 grader. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något säger mig att just de kläderna kanske du inte får så mycket användning av här...;)

   Radera
 8. Hoppas allt gick bra i vätan.
  Du får skicka till Kalifornien. Vi tar emot allt vi kan få. :)
  Märkligt det där med hunduttrycken. Hundar som är så trevliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu känns det som om jag skulle kunna tänka mig att dela med mig en hel del!

   Radera
 9. Ja, vilket pissväder vi har!
  Fast idag har vi sol. Men det blåser som faaan...
  Rena rama hösten, ju...
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Man kan även säga "Svenskt surfväder". De inbitna surfarna jublar över oväder (vilket också är regn), kraftiga vindar och stora stormvågor ute till havs. Det betyder nämligen att det går att vågsurfa i Sverige. Mannen min är en sådan som är glad över oväder, medan det inte finns en chans att jag tråcklar mig i en våtdräkt, handskar, skor och luva för att lida ute i det mörka och kalla svenska vattnen. Dessutom i storm, nej tack! Nä då sitter jag hellre inomhus i värmen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Huga - "svenskt surfväder" lät om möjligt ändå värre!

   Radera