torsdag 7 maj 2015

Nya tider

Det här med att inrätta sig efter ny dygnsrytm är inte alldeles enkelt, det vill säga min kropp tycker inte alls att den vill det numer. Det känns som om den har intagit en slags tröghetsfas som gör att det tar en evinnerlig tid för den att förstå att den ska sova på tider som jag bestämmer och inte som den bestämmer.

Alltså, det här med jetlag, hur kul är det egentligen? Inte mycket skulle jag vilja påstå! Det fanns en tid då jag tufft kunde säga att "jag har inga som helst problem med att flyga mellan olika tidzoner, det går hur bra som helst"... Så är det inte längre, det är inte det minsta enkelt! När man vaknar hur pigg som helst (och det dessutom är ljust ute!) och tittar på klockan och den stora visare står på tolv och den lilla pekar på fyra, då är det inte kul. När man sedan har legat och snurrat och försökt få kroppen att tycka att sängläge är en bra idé, men inte får något som helst positiv respons på det, då är det ju liksom bara att gå upp. När så klockan dragit sig mot åtta, jamen då börjar det kännas som om sängen kunde vara en bra idé, för att inte prata om när klockan blir åtta i kväll...!

Ja, ja, det är väl smällar man får ta antar jag. Det som är lite tråkigt är väl att det blir svårare och svårare att ställa om kroppen. Men om en vecka eller så är jag säkert i fas igen! (Och lite måste det väl kanske kosta att både ha och äta kakan...)

Om ni av någon outgrundlig anledning vill ha en finare formulering än "jetlag" att svänga er med någon gång sådär, så kan man alltid upplysa den som är intresserad om att "jag lider av ett fysiologiskt tillstånd orsakat av störningar av dygnsrytmen..."


16 kommentarer:

 1. Som globetrotter får man ta en del smällar. Som väl är så är just detta tillstånd av övergående natur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, lite får det kanske kosta...

   Radera
 2. Som jag sa förut - du bode ha stannat kvar;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske är det så, men idag skiner solen!!

   Radera
 3. Jag har på nytt kasta mig in i Blogglandia och tänker att jag ska se hur det är i Singapore-hörnet av världen! Nåja, det går bra med Karlstad också. Men jetlag är inte kul! Hoppas du får rytmen snart igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och vad kul att du är här! "Long time no see"! Jo, just nu är det väl inte mycket Singapore på tapeten, men det tog ju inte slut nu heller, så det kommer mera så småningom - igen...;)

   Radera
 4. Jetlag är inte kul men det går ju över.
  Av någon underlig anledning tycks jag inte längre få jetlag när jag flyger mellan USA och Sverige. Jag kommer in i den svenska dygnsrytmen med en gång. Vet inte varför men jag är tacksam för det. :)

  SvaraRadera
 5. Som sagt...det kan vara värt det.
  Det kanske blir jobbigare ju äldre man blir.. ;)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan det vara värt att betala lite för det man får.

   Radera
 6. Kanske står New York på önskelistan - någon gång. Då kan man hoppas få lite jetlag för det har jag aldrig känt av.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett resmål som finns kvar på min "ska-resa-till-någon-gång-lista", och det är säkert ett bra alternativ för att få lite letlag!

   Radera
 7. Ett fysiologiskt tillstånd orsakat av störningar av dygnsrytmen är något som man har på film, och i böcker ;) och tydligen i bloggar från tjejer som flyger från Singapore ;) Ja, du förstår - jag har aldrig upplevt det. Men jag tror dig, det är säkert jobbigt. Hoppas din dygnsrytm hämtar sig snart så du kan börja njuta av att vara här :)
  Önskar dig en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med en sådan morgon som det var idag är det lätt att uppskatta att vara här, men det gäller att ta tillvara på de tillfällena då de dyker upp ;) Ha en bra helg du med!

   Radera
 8. Ja, det är med tidsomställnig kan vara bekymmer. Numera rör jag mej mer eller mindre bara med en timmas tidsskillnad, Wales-Sverige. Dessutom är jag ganska tidlös och saknar rutiner och det gör det lättare. Sover när jag är trött och äter när jag är hungrig, mer eller mindre.
  Ha en trevlig helg hemma i vårt vackra kanelbulleland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en behaglig tillvaro men det känns ju som om klockan fyra är liiite onödigt tidigt...;) Fast nu börjar det att ordna till sig så smått.

   Radera