lördag 18 juli 2015

Mot varmare breddgrader

Eftersom det inte duggar sådär jättetätt med härligt varma och soliga sommardagar i år så gäller det att ta tillvara de vi får. Då det utlovades fint väder i två(!) dagar efter varandra så beslutade jag mig för att spendera dessa två i stugan. Det är ju faktiskt härligare att vakna upp till blå himmel och strålande sol där jämfört med i stan.


Kvällen var underbart vacker med färger som speglade sig i vattnet, däremot var det inte speciellt varmt utan det var mysigare inomhus, men det är ju inte heller helt fel att mysa i stugvärmen, även om det känns lite fånigt att behöva tända kaminen och levande ljus i mitten av juli.


Och visst blev det ett uppvaknade till strålande sol och en fantastisk dag. Däremot var det lite optimistiskt att tro att det skulle vara härligt badbart i sjön. Visst var det badbart, men inte härligt! Det blev en sådan där "snabbt i och ändå snabbare upp-variant".


För övrigt så sitter jag här och efter att ha läst tidningarna funderar över om man kan göra precis vad som helst och kalla det konst. Jag tänker på den amerikanske konstnär, Michael Mandiberg, som tydligen har skrivit ut Wikipedia och säljer det som ett konstverk. Det handlar om 7 437 böcker med 1,5 milj artiklar fördelade på 5,2 miljoner sidor! Det är ju tur att vi övriga försöker spara på papper så att det blir lite över till någon konstnär som bestämmer sig för att använda pappret till något...

Det om detta... Nu är jag i alla fall tillbaka i stan. Idag ska jag packa väskan för att tillsammans med döttrarna bege mig till Bulgarien i några dagar, så i morgon styr vi mot Balchic och förhoppningsvis lite mer sol och värme än vad som erbjuds just nu på hemmaplan.


20 kommentarer:

 1. Svar
  1. Den hinner komma än, fast nu är det nära att tålamodet tryter på många håll.

   Radera
 2. Eftersom det är 15,6 grader ute huttrar jag till vid blotta tanken att doppa mig i något flytande som inte är minst 42 grader;-)

  Hoppas att ni får det betydligt varmare i Bulgarien. Ska bli kul att se om huset ni köpte är kvar;-) Undrar om ni har installerat wifi där...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är fler som hoppas det står kvar ;) Något wi-fi har vi inte så rapporter därifrån får vänta tills hemkomsten.

   Radera
 3. Trevlig resa! Jag har aldrig varit i Bulgarien. och ser fram emot lite rapport!

  SvaraRadera
 4. Hög mysfaktor där i stugan.Det ska bli kul att se mera av huset i Bulgarien.
  Väderprognosen för Sofia är i a f lysande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en mycket hög mysfaktor, fast just den där "kaminfaktorn" kan ju vänta tills lite senare i höst, men, men... Jag har också sett väderprognosen och hoppas innerligt att den håller.

   Radera
 5. Ha det skönt i Svarta havets salta böljor!

  SvaraRadera
 6. Två dagar med bra väder! Gäller att ta tillvara på dagarna.
  Vackert är det i alla fall där du bor.
  Man kan undra varför någon kommer på idén att skriva ut Wikipedia.
  Ha en fin resa till Bulgarien!

  SvaraRadera
 7. Önskar dig en trevlig och solig resa

  SvaraRadera
 8. Vilka underbara bilder du bjuder på. Doppet lockade däremot inte. Konst lever ofta upp till det längre ordet konstigt. Hoppas ni får det lugnt, härligt och soligt i Bulgarien.

  SvaraRadera
 9. Ja, inte har vi haft alltför mycket värme varken i Sverige eller i Wales. Fast idag har vi faktiskt haft sol och värme här, för omväxlings skull!
  Ha en trevlig och varm semester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, än så länge har det väl varit lite si och så med sommaren här hemma!

   Radera