torsdag 11 april 2013

Så blev det nyår igen!

Med risk för att bli tjatig - fast det är väl kanske smällar man får ta - så vill jag återigen säga att det är så härligt och intressant att ha möjlighet att ta del av så många olika kulturers festligheter, och inte minst alla olika nyårsfirande!

Här firar vi ju nyår flera gånger! Först och främst är det naturligtvis Chinese New Year som dominerar, eftersom vi är där vi är. Det firas ju så länge varje år, så det är lite svårt att undvika! Det är något jag känner att jag har ältat i flera år vid det här laget, så ni som följt med ett tag kan det säkert lika bra som jag. Men för "nytillkomna tittare" som skulle råka vara intresserade finns det lite här om det Kinesiska Nyåret, med möjlighet att klicka vidare till alla speciella seder kring denna högtid.

Sedan firar vi ju även hinduernas nyår i form av Deepavali, och nu ska jag även få uppleva thailändarnas nyår, Sonkran, på plats! Helgen som kommer firas nämligen detta, och enligt uppgift ska det vara väldigt festligt och speciellt! Jag har förstått att det handlar om en väldans blöt tillställning, och då pratar jag inte om invärtes väta, utan utifrån kommande vätska. Man sprutar tydligen vatten på allt som är ute och rör sig!

Vi har förmånen att få följa med några kamrater som har hus i Hua Hin för att tillbringa helgen hos dem, så ikväll bär det av och förhoppningsvis kommer det en rapport i början av veckan om hur det hela avlöpte!

Ha en riktigt bra helg allihop!


 

16 kommentarer:

 1. Det är i sanning en fascinerande del av världen du bor i.
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 2. Got Nytt År då ;)
  Och hälsa Hua Hin. Där har jag varit :)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tycker att det är intressant med andra kulturer och höra hur de lever och vilka högtider och traditioner de har. Kan inte bli tjatigt.
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv tycker jag det är så himla spännande och intressant, och då tror jag ju att alla andra också tycker det!

   Radera
 4. Happy Songkran, Marina :)

  SvaraRadera
 5. Fin bild. Det är tur att ni inte blir tre år äldre varje år. :) När och om ni flyttar hem måste du kunna ha jättestor nytta av allt du lärt dig och varit med om. Har du några hemliga tankar om det. Resebranschen, import/export, skriva böcker m.m.
  Njut av den blöta festen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken har slagit mig...vi får väl se vad det blir :)

   Radera
 6. Jag firade songkran i Chiang Mai for valdigt langesedan, en av de basta resorna nagonsin! Alla var ute och sprutade vatten pa varandra, inklusive poliser. Det var en fantastisk folkfest! Gott nytt ar!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så mycket vattensprutande blev det inte för vår del - men en mycket trevlig helg!

   Radera
 7. Hoppar in här för att önska dig en trevlig helg!
  Kram!

  SvaraRadera