lördag 30 januari 2016

Snart är det nyår igen

Nu börjar det dra ihop sig till nyårsfirande igen men den här gången anlände jag så tätt inpå det hela så jag har inte riktigt hunnit insupa någon nyårsatmosfär än. Ni vet alla de där färgsprakande promenaderna i Chinatown och så - men det får väl bli en dag till veckan så ni får er beskärda del av firandet även det här året.

Jag har i alla fall sett till att det är lite "kinesisk nyårskänsla" här hemma. Det finns ju vissa saker man "måste" se till att ha hemma vid den här tiden på året bara för att... Det finns ju väldigt mycket som man bör ha för att det ska infinna lycka och välgång under det kommande året, men man behöver ju inte ha allt. Däremot kan det ju vara käckt att ha något, det är ju dumt att chansa, liksom...

Så bara för att vara på den säkra sidan så finns det nu lite Lucky Bamboo (för den som vill veta mer om hur det fungerar rent lyckomässigt så är det bara att klicka sig dit via länken) och naturligtvis de obligatoriska apelsinerna. De är ju ett måste för att man ska kunna idka byteshandel under tiden fram till nyåret. Det är ju nu man ska ha med sig två apelsiner när man kommer hem till någon och sedan får man två nya med sig när man går hem. Ja, vad gör man inte för lite lycka och välgång...      


14 kommentarer:

 1. Det ska bli hur kul som helst att få uppleva ytterligare ett nyårsfirande från Singapor. Å du tar seden dit du kommer, precis som man ska;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju alltid blanda lite, och göra någon slags "gemensamhetssed"...;)

   Radera
 2. Nyårsfirande mår man bara bra av så jag hänger på.

  SvaraRadera
 3. Du får fira nyår 2 gånger då. Trevligt. :)
  Intressant med dessa olika seder och traditioner.

  SvaraRadera
 4. Två apelsiner mot två nya. Knasigt - och härligt. Lyckan kommer och lyckan går. Ungefär.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en lite mysko sed, men i och för sig rätt bra, man behöver ju aldrig fundera över vad man ska ta med sig när man är bortbjuden.

   Radera
 5. Fördelen med många kulturer är att det blir många olika högtider att fira! :)

  SvaraRadera
 6. Spännande att läsa dina inlägg. Har precis gjort apelsintvål, tror du jag kan byta 2 av dessa i stället för apelsiner?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ror jag skulle gå alldeles utmärkt!

   Radera
 7. Jag och ett par väninnor undrade precis över seder kring det kinesiska nyåret nu vet jag i alla fall något. Finns det fler konstigheter som ska göras?
  Här har de knappt fått ner julpyntet innan den kinesiska smyckningen är på plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja, det finns massor av nyårsförberedelser - jag skulle nog kunna hålla på och rabbla sådana nästan hur länge som helst ;) Om du har lust, så är en variant att läsa det jag skrivit tidigare år under etiketten "Singapore - Chinese New Year", där finns en hel del sedan tidigare.

   Radera