tisdag 21 juni 2016

It ain´t over until the fat lady sings...

Om någon råkat missa det, så kan jag meddela att det just nu pågår ett Europamästerskap i fotboll. Och för er som av någon anledning lyckats med bedriften att missa det hela så kan jag även meddela att det har väl inte gått sådär väldans lysande för Sverige. Med tanke på att de har spelat två matcher och inte haft ett enda skott på mål så är det med närmare eftertanke inte lysande alls. Men om vi betänker att de faktiskt har gjort ett mål (med lite hjälp av en irländare) trots denna något genanta statistik så kanske de kan ha ytterligare lite tur på sin sida i det stundande mötet med Belgien, och det är väl nu det där uttrycket "It ain´t over until the old lady sings" kan komma till pass.

Ett uttryck som kan tyckas lite mystiskt, jag menar vad i himlens namn har den feta tanten med det hela att göra? Det kan vara totalt onödig kunskap, men om någon är intresserad så ska uttrycket ha sina rötter i en opera av Wagner, nämligen "Nibeungens ring". Den avslutas med en storväxt dams aria som varar i dryga 10 minuter och med tanke på att hon är försedd med en hornförsedd hjälm, ett spjut och en sköld så är det väl ingen som törs avbryta henne, utan man får snällt finna sig i att vänta på att få reda på utgången förrän hon sjungit klart.


I morgon kväll ska det ju avgöras huruvida våra blågula kommer att gå vidare till slutspel eller ej, och i ärlighetens namn ser det väl inte speciellt ljust ut, men som sagt, det är väl inte över förrän den feta tanten sjungit klart...


12 kommentarer:

 1. Haha, vad kul att få veta vart det där uttrycket kommer ifrån! Det hade jag ingen aning om ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer eller mindre nyttig kunskap, men ändå...;)

   Radera
 2. Tack för den förklaringen. Det visste inte jag heller, men nu vet jag. Å då menar jag inte EM utan uttrycket;-)

  SvaraRadera
 3. Tack för en rolig onödig kunskap ��

  SvaraRadera
 4. Du har väl inte missat att Wales vann över Ryssland med 3-0???Och därmed också vann sin serie där storebror i öster ingick, ha,ha!! Glädjen var stor hos mej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej då! Mycket otippat och kul i den här turneringen, och just nu håller det på att avgöras huruvida Wales tänker vandra vidare till kvartsfinal.

   Radera
 5. Tyvärr tonar väl den sista tonen ut i kväll för Sverige. Men, mirakel kan ske och den store Zlatan vill väl göra ett oförglömligt avslutande avtryck så.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, så mycket mirakel blev det väl inte...

   Radera
 6. Tack för upplysningen om The Fat Lady. Nu har vi facit angående EM. Med 1 poäng och 0(1) mål är det väl nästan så att man kan påstå att Sverige kom sist. Fiasko med andra ord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det...bara att byta lag – Heja Island :)

   Radera