lördag 3 november 2012

Rätt som det regnar kommer det en skur...

Det är faktiskt inte bara i Sverige det regnar! Det regnar här med - och när det regnar här, då regnar det ordentligt! Det är mer regel än undantag att det kommer ner något ovanifrån varje dag, gärna till ackompangemanget av Tors hammare där han åker omkring bland molnen.


På NEA:s (National Environment Agency) hemsida kan man inte bara kolla vädret, utan även få reda på om det utfärdas "heavy rain warning", vilket innebär att det beräknas falla mer än 50 mm regn inom loppet av högst en timme (och det är väldigt mycket vatten!!).Oavsett om det utfärdas varningar eller inte, så faller det ofta mycket, och det faller fort! Det är oerhört fascinerande ändå, att se hur bra avrinningssystemet fungerar. Trots att man under tiden det regnar kan få plaska fram i vatten upp till ankelknölarna, och kanalen utanför vårt fönster fylls till kanten av vatten, om man väntar någon timme efter det har slutat, har allt återgått till det normala och man har glömt bort att det regnade...


(Bara som extra information, så är NEA-sidan även uppdaterad med alla jordbävningar och tsunamivarningar, så vill man ha full koll på vad som händer på väderfronten i den här delen av världen, så är nea.gov.sg ett bra tips.)

7 kommentarer:

 1. Måste nog ta mig en titt på NEA-sidan....låter som bra info. Här är regnperioden just över...tror jag. Det har iaf inte regnat på några dagar nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är det ju någon slags "mer-eller-mindre-alltid-regnperiod"...

   Radera
 2. Det var en blöt kontrast till gårdagens juliga inlägg. Er Tomte har vattenskoter i s f snöskoter antar jag.
  Har sparat NEA-sidan i min bildningsmapp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det något vi har här, så är det kontraster!

   Radera
 3. Så paraply och gummistövlar är en bra investering?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Paraply är det svårt att vara utan, men gummistövlar skulle fungera som ett våtvarmat omslag, så de hoppar vi över, eftersom vattnet i alla fall alltid är ljummet så går det alldeles utmärkt med ett par vanliga flip-flops.

   Radera
 4. De intensiva skyfallen brukar rensa luften för någon timme.

  SvaraRadera