onsdag 15 juni 2016

Ytterligare en vecka på franska rivieran


Frågan dök upp om jag tagit "bloggpaus", och det har jag väl kanske på sätt och vis, i alla fall två veckor eller så. Anledningen är en vecka i Cannes, och det där med att blogga från telefon eller padda är inte riktigt min grej, men nu är jag alltså "back in business" igen.


Ytterligare en vecka i Cannes alltså. Och det är verkligen en gemytlig stad, och som med allting, ju mer man lär känna en plats, desto mer lär man sig tycka om den. Nu har det ju skrivits några rader tidigare under året, så det finns att läsa lite mer här och här. Den här gången tänkte jag mest bjuda på lite bilder från veckan. Någon gång framöver ska det nog kunna bli lite mer matnyttigt om staden.


När jag nu säger "matnyttigt" pratar jag faktiskt inte om alla godsaker i form av vin, ost, musslor och annat smått och gott som även den här gången inmundigades, det har jag ju redan pratat om, även om det kan vara värt att nämnas igen för visst är det gott...


Varmt var det och stränderna var fulla av badande och solande människor och att semestrarna började ta fart, inte minst i Sverige, märktes tydligt på folkmängden på gator och restauranger.


Hamnen i Cannes är något alldeles speciellt, vilka båtar! Inte direkt något man "tar en liten fisketur före lunch" i om man säger så.


Det där kryssningsfartyget som befann sig på plats något dygn gick väl inte heller av för hackor, om man betänker att "den lilla båten" som är med på bilden inte var så himla liten den heller.


Som sagt, en mycket mysig stad med ett härligt myller och härlig blandningar människor, och fantastiskt många trevliga restauranger och mycket god mat. Sedan blev det ju en lite speciell avslutning på veckan med Frankrikes seger i EM:s premiärmatch.


11 kommentarer:

 1. Oj vilka fina bilder! Franska Rivieran är alltid en bra plats att semestra på.

  SvaraRadera
 2. Mmmmmhhhh! Musslorna! För mig får du gärna skriva om fransk mat.
  Japp, båtarna gick verkligen inte av för hackor - jämfört med vad som guppar i Vaxholms hamn alltså;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är om det inte är lite enklare att ha en så´n där båt som guppar i Vaxholm...;)

   Radera
 3. Musslor är inte dumt det! Vi åt också en hel del av den varan när vi var vid franska rivieran förra året! ;)

  SvaraRadera
 4. Så här i sommartiden har man kanske annat i tankarna än att blogga eller hur? Fina bilder från Rivieran.

  SvaraRadera
 5. En vecka i Cannes låter som ett helt legitimt skäl till en bloggpaus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kändes faktiskt som om det var det.

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera