tisdag 19 juni 2018

Cala Deia


Efter att ha intagit förmiddagsfikat i  Port de Soller fortsatte vi bilturen på otroligt smala och vindlande vägar över bergen mot nästa mål. Inte nog med att det kändes som om vi skulle möta oss själva i varje sväng, utan vi skulle samsas med ett antal cyklister som också bestämt sig för att använda samma väg som vi. Och att cykla på de vägarna är definitivt, åtminstone i min värld, det samma som att cykla med livet som insats! Om jag säger som så, så var jag väldigt lycklig över att vårt värdpar är begåvade med en mycket liten bil.


Hur som helst, när vi närmade oss toppen (i alla fall kändes det som om vi var väldigt högt upp!), så svängde vi skarpt höger och in på en (vilket jag inte trodde var möjligt) ändå mindre och ändå mer krokig väg som plötsligt sluttade brant nedför och som förde oss mot en parkering vid botten av bergen.


Här låg Cala Deja, en liten strand som inte är mer än cirka 70 meter lång, kantad av höga berg och så himla vackert!


Här intog vi vår medhavda picknick på klipporna medan vi njöt av de vackra vyerna. Trots att det inte var speciellt varmt, och trots att det inte är sådär väldigt enkelt att ta sig hit så var det rätt gott om folk  ändå. Jag kan bara tänka mig hur det kan se ut under högsäsong när alla ska försöka ta sig tillbaka ut från parkeringen och tillbaka upp till stora (?) vägen igen.

Här finns gott om vandringsleder och jag skulle kunna tänka mig att många vandrare pauserar med ett dopp i det klara vattnet just här.Det finns två restauranger vid stranden, varav den ena är insprängd i berget och ser riktigt läcker ut.


Jag har inte sett serien "the Night Manager", men enligt uppgift ska det ha spelats in scener i den serien just här.


Under resan tillbaka till Palma passerade vi ett flertal fantastiskt stora och vackra villor i bergen och ett antal av dem ska tydligen bebos av diverse kändisar och miljonärer. Förmodligen är det ett hyfsat bra ställe att "gömma sig på".


En härlig utflyktsdag blev det och ytterligare några av Mallorcas bergsbyar att ticka av på listan.

16 kommentarer:

 1. Mallorca har oerhört mycket att erbjuda. Första gången jag var där var på Club 33-tiden och då lämnade jag inte Palma på hela vistelsen. Jo förresten, kanske för nån grisfest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl på den tiden man förmodligen inte kunde missa grisfesten!

   Radera
 2. Så vackert. Det var länge sedan jag var på Mallorca, typ 80 - talet. hoppas att allt är bra med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt är bra, det rullar på "som vanligt" igen!

   Radera
 3. The Night Manager har jag varken sett eller hört talas om. Men jag tycker att ert värdpar verkligen visade er ett smultronställe. Otroligt vackert och långt bort från Magaluff till exempel. Tack och lov även från andra turistställen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid kul att få se de där pärlorna.

   Radera
 4. Verkligen vackert. Belöning för den smala och slingriga vägen.
  Skulle nog inte riktigt klara av att åka på en sådan väg men fint att ni fick njuta av denna utflykt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte riktigt vägar för den åksjuke i alla fall...

   Radera
 5. Ibland undrar man verkligen hur människan har hittat till alla dessa små ställen! Visst är det mysigt med dessa små udda stränder! Vi åkte en stor båt utmed Mallorcas ena sida en gång och då fick vi ta oss i land på en strand som inte gick att komma åt från landssidan. Lite kul och väldigt spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt kul med alla sådana platser. Inte nog med att man undrar hur de har hittat hit från början, det är ändå mer mystiskt hur de har lyckats forsla byggmaterial dit.

   Radera
 6. Härliga Mallorcabilder här och nedan. Har bara varit på Mallorca en eller två gånger, så roligt att få se lite mera. Har varit på många ställen på spanska fastlandet, men inte öarna. Ser härligt och ibland kusligt ut! Njut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en härlig resa och vi njöt i fulla drag.

   Radera
 7. Vilken härlig "njutflykt" det blev. Och det är ju så roligt att komma till dessa platser som man knappast kan ana att de finns. Mallorca har gott om dessa. Just här har jag inte varit men på liknande platser och då med våra spanska vänner som bodde på ön. SEr fram emot fler turer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, en riktig "njutflykt" blev det!

   Radera