söndag 24 juli 2016

Sköna Svenska Sommar

Det är ju så här den ska vara, den svenska sommaren! Varma sköna soliga dagar fyllda med bad och böcker.


Jag måste säga att det där med datorn och blogg har stått rätt långt ner på listan ett tag. Vi spenderar rätt mycket tid i stugan och eftersom vädret är som det är så gäller det att på riktigt svenskt vis ta vara på varenda minut och njuta allt man bara orkar.


Det är ju så vi är funtade, blir det varmt så bara måste vi ju lapa i oss varenda solstråle som kommer. Jag kommer ihåg min första tid i Singapore med ett litet leende då det gäller just det här. Det tog åtskilliga veckor innan jag insåg att jag inte behövde kasta mig ut varenda morgon då solen sken och stanna ute tills den försvann. Det var faktiskt rätt skönt då den dagen inföll då jag insåg att det var helt ok att vara inne också...


Men nu är det ju fantastiskt och när det är så här är det inte mycket som slår den svenska sommaren. Jag brukar ha som kriterium att när man söker skugga i Sverige, då är det en riktigt underbar sommar! Vattnet har till och med blivit så uppvärmt så det är härligt att bada, med andra ord, det är precis så där som alla somrar var när vi var små. För visst var det väl så? Eller så är det helt enkelt så att vi kommer ihåg det vi vill komma ihåg, och så tänker jag göra med den här sommaren. Om det så bara blir de här två veckorna så är det de jag vill komma ihåg!


Fortsätt att njuta av sol, värme och långa ljumma underbara kvällar, det tänker jag göra och så småningom kommer väl sommarens lästa böcker att dyka upp...


18 kommentarer:

 1. Ja, den här sommaren är onekligen den bästa sedan fotbollssommaren 1994;-)

  I mitt fall har bloggen inte fått stå tillbaka, för det finns ju faktiskt kvällstid också - ja som typ nu. Det är visserligen fortfarande 23 grader ute på balkongen, men det är då jag brukar avsluta läsningen av en god bok och sätter mig framför datorn.

  Å eftersom det var uppåt 30 grader idag så uppskattade till och med jag att äta lunchen i skuggan;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men nu kan jag inte påstå att jag söker skugga längre...!

   Radera
 2. Så härligt det ser ut! Håller med, den svenska sommaren är fantastisk! Vi har hunnit med lite svensk sommar i år, men just nu njutet vi av den polska sommaren! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sommaren är härlig oavsett var man är.

   Radera
 3. Vilken sommar det är i år! Hur ljuvligt som helst.
  Din bild ut över sjön med båten nere i vänstra hörnet är så fin.
  Håller med om att bloggande hamnar en bit ner på priolistan, just nu har man fullt upp med att bara njuta och leva :)

  SvaraRadera
 4. Jag har haft det lite körigt på slutet så det har blivit klent med bloggbesöken.
  Det har blivit en rejäl dos svensk sommar för er i år. Bra att ha på lager när hemlängtan slår till nån gång. Så rofyllt och vackert ni har det vid er sjö.

  SvaraRadera
 5. Ja, jag håller med! Det är verkligen något speciellt med den svenska sommaren och det är väl därför jag inte drar jättelångt hemifrån när det väl vankas juni och juli! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. juni och juli är härliga månader - i alla fall hoppas vi alltid på det!!

   Radera
 6. Svensk sommar, finns det något bättre, om vädret är bra, så det finns ett lite om där.
  Kan verkligen längta till ett dopp i sjön och i år har jag fått gjort det. Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år blev det väldigt mycket mer badande jämfört med förra året då antalet dopp kunde räknas på ena handens fingrar.

   Radera
 7. Somrarna var bättre förr - i mitt minne också. Jag var barn på 50-talet med sönderbrända gräsmattor och axlar. På den tiden smörjde man in sig för att stekas - inte skyddas. Jisses så axlarna flagnade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är helt övertygad om att somrarna var bättre förr ;)

   Radera
 8. Den här sommaren går till historien som den varma, sköna, torra, regnfria....här har vi fått allt som allt 7 mm. regn på över en månad så allt ser mera ökenlikt ut än annars, men varför klaga? Snart regnar det som bara den igen. Skön sommar önskas fortsättningsvis. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Snart" verkar ha anlänt nu...men förhoppningsvis kommer lite av sommaren tillbaka. Lite tidigt för höstens ankomst.

   Radera
 9. Underbara bilder. Ler när jag läser om hur du kastade dig ut i solen den första tiden i Singapore. Jag hade en jobbarkompis en gång. Hon var uppväxt i Australien och hade svårt att förstå att det inte var okej att sitta inne och se på tv en solig fin sommardag. Det fanns ju så många soliga dagar, enligt henne. Hon upptäckte rätt snart att så inte var fallet. Med andra ord omvänt mot vad du upplevde, men ändå samma sak.
  Njut och tack för ett härligt inlägg, med underbara foton.
  Kram Kim :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det häftigt med hur olika vi upplever olika saker beroende på var vi befinner oss. Och ja, jag ska fortsätta försöka njuta trots att sommaren verkar ha tagit paus.

   Radera