lördag 20 augusti 2016

Den gränslöse

"Den gränslöse" är bok nummer sex, skriven av Jussi Adler-Olsen, som handlar om den danske kriminalinspektören Carl Mörk vid köpenhamnspolisens avdelning Q. En avdelning som har hand om gamla olösta fall som återigen tas upp.

Upprinnelsen är ett telefonsamtal till Mörk från en kollega på Bornholm som vill ha hjälp att lösa ett gammalt fall som plågat honom i många år. Carl Mörk är väldigt ointresserad av att ta upp fallet, och det beslutet visar sig få oanade följder.

Naturligtvis tar de upp fallet, om än väldigt ovilligt, och det visar sig att det som handlar om ett olöst fall med en ung kvinna som 17 år tidigare hittats död, hängandes i ett träd. Sökandet av fallets lösning kommer bland annat att leda poliserna till en mystisk soldyrkande sekt på Öland. En sekt som styrs av mycket manipulativa krafter...

Precis som de böcker i serien jag läst tidigare, är även det här en bra och lättläst bladvändare. En av de där böckerna som är svårt att lägga ifrån sig för man behöver veta vad som händer på nästa sida.

9 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Det är härligt med såna där böcker som man längtar till. Jag har just läst ut Morgon i Jenin och kan inte börja med någon ny förrän jag smält den och saknat klart :-). Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underbart med böcker som man saknar efter att ha läst klart dem! Tack för tipset!!

   Radera
 3. Håller helt med dig. Boken fick sträckläsas! Men konstigt nog så tyckte jag inte om bokens namn/titel. Tyckte att den kanske var fyndig, men inte jelt relevsnt.

  PS. Har du läst Cilla och Rolf Börjlinds böcker? Om inte, gör det, men gör inte misstaget som jag gjorde att läsa dom i fel ordning. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, funderade också lite över boktiteln. Jag känner inte igen författarna du nämner, ska kolla upp detta - tack för tipset!

   Radera
 4. Här får jag åter bra boktips, både i inlägg och kommentarer. Imorgon vet jag vem som går in på biblioteket i stan. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va bra, och nu har du ju tid för läsning också :)

   Radera
 5. Har inte läst någon bok alls av Jussi Adler-Olsen, kanske borde ta och göra det. Har sett namnet flera gånger. Men just nu är jag mitt uppe i min klassikerlista, har ca 100 andra böcker att läsa, sådana som man "borde" läsa. :)

  Boktips är bra! Tack för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som om du har att göra ett tag...;) När det gäller böcker så har man ju så olika smak, vilket är tur, annars skulle man aldrig få tips om andra böcker än de man (i alla fall jag) har viss tendens att snöa in på. Jag försöker variera mitt läsande, men ibland går det lät i "samma gamla spår"...

   Radera