onsdag 16 maj 2018

Sköna maj och golfpremiär

Vilken maj vi har haft så här långt! Prata om att bli helt överrumplad och bara sådär plötsligt få dyka in i garderoben och leta fram de där kläderna som knappt var använda på hela sommaren förra året, de där sommarklänningarna och tunna linnena. Frågan vi alla ställer oss nu är naturligtvis, hur länge kommer det att vara? Vi är ju liksom inte invaggade i någon slags sommarsäkerhet i den här delen av världen...

Att få inleda golfsäsongen i det här vädret var minsann inte helt fel, och inte sådär vanligt heller. De där rundorna som brukar företas i fleecetröja och regnställ gick nu av stapeln i kortbyxor och ärmlös jumper - helt underbart!


"Jaha", tänker ni nu som inte spelar golf, "är det vettigt det, att tillbringa de där ljuvliga kvällarna på golfbanan"? Och tro det om ni vill eller ej, men det kan det faktiskt vara. Att kunna gå där, bland de nygrönskande träden och lyssna på fåglarna som kvittrar ikapp och göken som gal, det är helt magiskt. Att golfspelet väldigt sällan är magiskt spelar ingen roll, det är i alla fall ett fantastiskt sätt att tillbringa en milslång promenad på. (Skulle man dessutom träffa bollen så är det väl lite bonus, men som sagt, absolut ingen nödvändighet)Nu är det ju inte bara fåglarna som vaknat till liv, utan även våra ringlande kamrater. Igår mötte vi ett sådant där praktexemplar som man hittar i skolböckerna. Tydligare sicksackmönster får man liksom leta efter. Och ja, jag tycker den är vacker! Eftersom huggormar parar sig nu på våren, så är det mycket möjligt att den här var på jakt efter en partner, vem vet? Ungarna föds sedan levande i augusti-september och så kan jag passa på att ta död på myten om att ungarna är giftigare än de vuxna huggormarna, det stämmer nämligen inte, så nu vet ni det. Det är väl ungefär som den där myten som en hel generation blåögt gick på, att man inte skulle få bada förrän det gått en timme efter man ätit den där smörgåsen på stranden...


Nu tänker vi lämna den svenska värmen några dagar för att kontrollera hur läget är i de lite sydligare delarna av Europa. Vi ska nämligen tillbringa en långhelg hos kompisar på Mallorca och styr mot Stockholm och Arlanda i kväll.


18 kommentarer:

 1. En långhelg på Mallorca låter alldeles underbart nu när golfpremiären är avklarad. Något svalare väder där kanske. Ha de gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var svalare där - men helt fantastiskt kul!

   Radera
 2. Vackert! Ja, här är det minsann inte så varmt, världen är lite uppochned känns det som. Med det är så klart trevligt att komma iväg till Mallorca!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det, även om det är som du säger, lite upp och ner då det gäller vädret.

   Radera
 3. Sommar mitt i maj, det är inte fy skam precis. Kanske du har tagit värmen med dig från Singapore? :) Ha det gott på Mallorca och tack för vacker bild på huggormen och all info om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan så jag börjar tro att det kom med lite värme från Singapore.

   Radera
 4. Ja, sommaren verkar ha kommit med raketfart till Sverige. :)
  Låter härligt med fågelsång och sommarvarmt på golfbanan.
  Ha en fin resa till Mallorca!

  SvaraRadera
 5. Kan man spela fotboll under dessa fina och varma kvällar så kan lika bra spela golf;-) Bra att ni tog tillfället i akt. Kan tänka mig att dagens temperatur på 12-14 grader inte lockar till en lika njutbar golftur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går absolut att spela alla möjliga saker i sommarvärme, och det är betydligt trevligare då det är varmt!

   Radera
 6. Har förstått att vädret hemma varit jättefint och bara att njuta. För inga garantier finns ju-
  Trevligt med en golfrunda och en fin naturupplevelse är det . (Spelade själv lite i början av 2000-talet) Ohc visst är det en bonus att träffa bollen. Helt klart. Huggisar gillar jag inte, har sett många ute på öarna i Stockholms skärgård, komma rimglades på klipporna. Men nu finns de ju....
  Önskar er fina dagar på Mallorca och en njutbar helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick kanonfina dagar på Mallorca och det blev en helg då vi hann med väldigt mycket. Lite spännande är det dock att komma tillbaka till Sverige och plötsligt inte behöva tröjan när man sitter på balkongen, vilket var fallet på Mallorca...

   Radera
 7. Ha en trevlig helg på Malloca!

  SvaraRadera
 8. Vackra bilder förutom den där slingriga saken som jag helst inte tittar på... Kan absolut förstå tjusningen med golf även om jag inte spelar själv. Min man spelar. Själv har jag noll bollsinne. Håller mig till hästarna.
  Hoppas ni haft det skönt på Mallorca! Vädermässigt var det väl ungefär samma som hemma. Helt otroligt att det har kunnat vara så soligt och varmt så länge i Sverige. Igår kom äntligen lite regn här. Men det behövs massor mer. Lite moln idag så vi får se om det blir nåt idag. Ha en fin dag och vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var faktiskt bättre väder här hemma jämfört med Mallorca när vi var där, fast det gjorde inte så mycket, vi hade det jättebra där vi var!

   Radera
 9. Jag borde skämmas som fortfarande inte spelat en enda runda än i år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hinns med! Sommaren är lång...eller...??

   Radera