lördag 16 juni 2018

Mallorca i maj


Så gick tiden sådär fort igen...att tiden inte riktigt räcker till kan kanske möjligen ha något att göra med att jag numer befinner mig i det berömda ekorrhjulet igen, men bara kanske... Man skulle kunna säga att under tiden som gått sedan sist har det runnit mycket vatten under broarna, men det är väl just det som det inte har gjort. Med tanke på torkan vi har haft så har väl inte varit så mycket med det där vattnet.


I alla fall lyckades vi ta os till Mallorca och hem igen. Det var en mycket trevlig liten resa där vi hälsade på våra numer mallorcastationerade vänner. Det är alltid så himla mycket roligare att upptäcka saker "inifrån" med hjälp av de som finns på plats och har koll på vad man kan göra. Det blev mitt andra besök på den spanska ön och om jag nu hade några som helst fördomar kvar av de som fanns innan jag var där förra gången så har nu alla definitivt försvunnit.


Det var inte speciellt varmt, närmare bestämt så var det kallare där än vad det var i Sverige under den aktuella perioden, och stränderna var inte speciellt välbesökta. Men en dag var vi ju tvungna att tillbringa på en sandstrand bara för att, men badvänligt i vattnet var det inte! Jag badade i alla fall, eller det var väl att ta i, jag doppade mig så jag åtminstone kunde säga att jag blött ner mig i Medelhavet, men mer än så blev det inte, och det enda doppet var ett mycket snabbt dopp om man säger så!


Vi gjorde några besök i Palma, vilken är en mycket mysig stad, såväl för lite butiksbesök som för god mat och dryck. Och det där med att ha med sig några som känner till området gör ju att man hamnar på sådana där ställen man troligen inte skulle göra som "vanlig turist" och det är så himla kul!


Vid mitt förra besök (för tre år sedan) gjorde jag inlägg från PalmaKatedralen i Palma och Valdemossa och om någon vill läsa de gamla inläggen, så varsågoda!


Den här gången blev det andra utflykter, så fortsättning följer...


14 kommentarer:

 1. Visst är det så, roligt att se "inifrån". Vi har varit två gånger på Mallorca, charterresor, och det var härliga semestrar! Mallorca har mycket som är vackert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har förstått att här finns väldigt mycket att upptäcka.

   Radera
 2. Det är det som resan gör, det "inliga" som man får vara med om. Då kommer man närmare ortsbefolkning också. Vi har också tänkt oss en resa till Mallorca, jag faktiskt många gånger har vi tänkt det, men inte fått ändan ur vagnen ännu. Men ön ligger förhoppningsvis kvar när vi har fått upp våra ändor för den. Tack Marina, roligt att läsa ditt inlägg igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Mallorca kommer att vara kvar ett tag till, så ni hinner nog dit ska du se...

   Radera
 3. Inifrånperspektivet blir alltid mera äkta. Jag har förstått att Mallorca är en av de platser som börjat tröttna på traditionell turism och därför infört olika typer av begränsningar för turisters tillgång till ön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske fler platser borde göra. Turismen är ju liksom på både gott och ont.

   Radera
 4. Det är ju helt otroligt väder i Sverige. Mallorca ligger i lä där. Ser himla fint ut. Nu kan det komma lite regn ändå så naturen mår lite bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, nu har vi fått regnet. 13 grader och regn, det känns lite mer som den svenska sommaren man är van vid...;)

   Radera
 5. aldrig varit där men läst En vinter på Mallorca av George Sand:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2014/10/en-vinter-pa-mallorca.html

  SvaraRadera
 6. Mallis har man ju varit på både på 1980- och 1990-talet. Alltid med lägenhet mitt i smeten, alltså inte i Magaluf utan i Palma. Förstår precis vad du menar med "lokala guider". Vi hade också en sådan och upptäckte många smultronställen vi annars aldrig hittat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För egen del har jag ju aldrig varit på Mallorca tidigare så det är en rätt ny - och mycket trevlig - bekantskap. Magaluf har jag bara hört talas om och vi var på god väg dit den här gången på cykel, men vände innan vi kom fram så det finns kvar, om det nu skulle vara så att jag skulle vilja göra ett besök där.

   Radera
 7. Vad trevligt med en tur hit.Och fint att ha vänner som bor där eftersom det då blir annat att se än om man kommer dit och inte vet var pärlorna riktigt finns. Min första utlandsresa, förutom Norge, gick till Mallorca 1960, 10 år gammal. Och sen dess har dte nog blivit ett 20-tal besök här-Har också vänner som är födda på Mallorca. SEr fram emot mer från denna vackra ö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju betydligt mindre erfarenhet av ön då om man säger så, men du får väl kika på bilder och nicka igenkännande, inte helt fel det heller.

   Radera