söndag 17 juni 2018

Den mörkaste hemligheten

Under ett hejdundrande 50-årskalas försvinner en treårig tvillingsyster spårlöst. Man hittar ett hål i staketet och troligen har hon vaknat och krupit ut den vägen, men frågan är varför ingen har sett henne och varför hon aldrig kommer tillbaka.

12 år senare när fadern till tvillingarna, Sean Jackson, hittas död på ett hotellrum fastkedjad med handklovar i sängen, börjar återigen tidningarna spekulera i vad det var som hände den där natten. Det visar sig att det var mycket inte tidningarna fick veta, många spår som sopades igen och som aldrig uppdagades och frågan är, vad var det egentligen som hände...

Den mörkaste hemligheten, skriven av Alex Marwood, är en bok som bitvis kryper under skinnet även om den samtidigt kanske blir väl stereotypisk då det gäller de olika karaktärerna. Här finns så mycket yta och så lite känslor så att man som läsare bitvis blir riktigt frustrerad. Många oansvariga vuxna och många beslut som får ödestigra konsekvenser.

Till att börja med upplevde jag boken som väldigt rörig och hade svårt att hänga med i svängarna. Rösterna i boken tillhör olika personer och handlingen hoppar mellan nutid och dåtid. Men när jag väl fått grepp om det hela var det svårt att lägga bort den och det är verkligen en bok som är värd att kallas bladvändare.

Alex Marwood är en pseudonym för Serena Mackesy och hon har tidigare skrivit de två böckerna Onda flickor och Granne med döden.

2 kommentarer:

  1. Har bara hört talas om boken. Och nu finns den på min boklista. Tack för en bra recension.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om den skulle hamna överst på listan någon gång så hoppas jag att den lever upp till förväntningarna.

      Radera