torsdag 2 december 2010

Mycket Singapore på lite tid!

Nu har vi haft besök från Sverige och på några få dagar försökt se så mycket som möjligt av Singapore med många mycket trötta huvuden och fötter som resulat, men kul har vi haft!

Naturligtvis finns det alldeles för mycket att se och göra för att kunna klara av det på fyra dagar, men vi har verkligen gjort vårt bästa!  Det finns så många "must-dos" och "must-sees" så det gäller verkligen att prioritera, och vad vore ett singaporebesök utan Orchard Road, så där startade vi det hela! 

Där finns det just nu så mycket juldekorationer, så det känns som om man drunknar i julgranar, glitter och stjärnor. Visst är det tjusigt...men en liten fundering bara; är blått årets julfärg? För så mycket blå julgranar som det finns, och så många blå stjärnor, så tror jag att såväl tomtens röda färg som Crosbys vita är helt ute! Efter att ha förevisat ett antal av gatans shoppingcenter och våra gäster börjat tröttna på att säga "ååh" eller "ooh" med huvudet riktat upp mot himlen, och det börjat bli lite tjatigt att ta kort på skyltar med texten "Prada", "Dior", Cartier" eller "Louise Vitton" så var det dags för kvällens begivenheter!
På en kväll hann vi med att dricka campagne på 70:e våningen, äta mat på japansk restaurang och dricka den obligatoriska Singapore sling-drinken på Raffles hotell! Med lite god vilja fixar sig det mesta!
Dag nummer två startades med att "lukta på blommorna" - orkideér i Botanic garden, sedan kom en höjdare i dubbel bemärkelse, då var det dags att åka upp till toppen på Marina bay sands! Där beundrades utsikt och takpool ett bra tag, innan det blev en promenad utmed singapore river för att hälsa på sir Stamford Raffles. Denna regniga kväll blev det lite olika ölsorter på Breworks plus mat på Clarke Quay, vilket var rätt käckt eftersom det finns tak över området! 

Då de flotta shoppingcentren nu var avklarade så var det dags att angöra marknadsdelarna - alltså blev det Chinatown och Bugis village dag nummer tre! Mycket värme, mycket folk och mycket trötta ben!! Väl utkomna från tunnelbanestationen på väg hem, fastnade vi i ett av Singapores alla skyfall! Det i kombination med ben som inte ville gå så mycket längre, gjorde att vi tog en taxi sista biten hem - det är nog första och sista gången jag åker taxi och betalar 15 kronor...Eftersom vi fortfarande inte hade förevisat "vårt" Hawker center var det dags nu, och senare hann vi också med en tur, i det fortfarande något blöta vädret, till Orchard Road för att titta på de blå juldekorationerna i mörkret!


Vid det här laget hade vi klarat av en hel del, men med så mycket kvar och så lite tid, slutade det med att sista dagen tittade vi mestadels på varandra slappandes i varsin solstol vid poolen, vilket i och för sig inte var helt fel!Det finns så himla mycket att se här som är så fantastiskt att se och uppleva, och jag får väl försöka visa så mycket som möjligt. Ni får väl helt enkelt nöja er med att läsa och titta på bilderna och försöka tänka bort snö och kyla...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar