onsdag 8 december 2010

Lussegolf i Malaysia


Om man kan spela midsommargolf på Bryngfjordens golfbana i Karlstad, är det klart att man kan spela lussegolf på Palm resort i Malaysia. Och med konceptet fyra scramble-lag bestående av 16 glada damer, mycket glitter i håret samt glögg med lussebullar och pepparkakor efter nio hål kan det bara bli bra!


Singapore är ju som bekant ett till ytan väldigt litet land, så inga gränser är långt bort, och den Malaysiska är inget undantag. Problemet kan vara själva gränspassagen, där det ibland uppstår tidsödande köer om man passerar vid fel tidpunkt. Och en bidragande orsak är säkert att alla pass måste stämplas minst fem gånger...undrar förresten om passkontrollanter kan få "stämpelarm" klassat som yrkessjukdom...

Dagen bjöd på fint väder och ett golfspel som i vanlig ordning var ömsom vin, ömsom vatten. Men eftersom spelformen var scramble gjorde det inte så mycket, det brukar det ju alltid vara någon som lyckas! Det är en mycket trevlig spelvariant, speciellt när man åker iväg så här. Förra gången jag spelade scramble var i Malung, och jag kan ju hälsa alla er som var med då, att det var något (!) varmare väderförhållanden idag.

Det är nog den absolut största fördelen med att spela golf i den här delen av världen, att slippa fundera över hur många tröjor som ska med, om regnjackan ska vara på, eller nerstoppad i bagen och upptäcka att det redan finns så mycket extrakläder där så att den inte får plats!

Till skillnad från flera av de andra banor jag spelat här nere, så såg man inte havet, utan det var mer känslan av att spela i en djungel. (Vilket det på sätt och vis kanske är...) Väldigt många palmer, och det vatten som fanns efter banan påminde lite om ett mangroveträsk. Det var nästan så man förväntade sig se Tarzan komma utsvingandes på en lian någonstans! Dock inte många djurupplevelser, varken ormar, krokodiler eller apor. Bara en liten (beroende på vad man jämför med) ödla som försökte komma undan alla vinande golfbollar.
I det hela en mycket bra dag: Bra bana, bra väder, trevligt sällskap och mycket gott glöggfika! Om någon av er som var med skulle råka läsa det här, så ska ni alla ha jättetack för en kanondag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar