torsdag 1 mars 2012

Några tycker om mig!

Jag vet att jag är omtyckt i vissa kretsar - oerhört mycket omtyckt! Det tråkiga i det hela är dock att det inte är ömsesidigt, inte ett dugg!

Nu pratar jag om sådana där små irriterande, stickande, blodsugande och bara otrevliga insekter som kallas mygg! Och att jag är omtyckt i de kretsarna är inte att ta fel på, finns det en enda liten otäck mygglikande varelse i närheten så lyckas den leta upp mig utan några som helst problem.

Jag tycker inte om de svenska myggorna med sitt fruktansvärt enerverande inande, men de ger en i alla fall en ärlig chans! Här är de så små så de knappt syns, de låter inte alls, utan bara smyger sig på och anfaller när man minst anar det, plus att samma mygga kan sticka flera gånger och man upptäcker det inte förrän det börjar klia!

Det finns i och för sig en myggart här som man ser och som påminner om vår svenska mygga, men det är myggan som bär på dengue-febern och hur roligt är det!?

Visst, det går att skydda sig mot dessa små otäcka blodsugande varelser, men allvarligt talat, hur roligt är det att gå omkring och dofta som en hel burk citruskräm, alternativt någon sötsliskig variant av hallonbugg när alla andra doftar ljuvt av läckra parfymer?

Nej, det kanske är det som är den framtida planen, att komma på någon myggspraydoft som ger ifrån sig en arom som bara skrämmer iväg de äckliga myggorna...

18 kommentarer:

 1. Hate mygg... Reste på salomonöarna för x antal år sen, fick med mig malaria hem. har ALDRIG varit så sjuk i hela mitt liv.
  Dengue, håll dig borta från den!!
  Klem Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att jag ska göra mitt bästa!

   Radera
 2. PRoblem när de inter låter innan de attackerar! De ger dig ju ingen chans att slippa undan dem.... Bär de dessutom på smitta är de än mer otrevliga precis som om det inte skulle räcka med kliande utslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte finns det mycket positivt med dom...närmare bestämt inget alls...

   Radera
 3. Vilka otäckingar - rent fräckt att inte förvarna innan anfall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde faktiskt vara straffbart!

   Radera
 4. Lyckas du med den framtida planen så är din lycka gjord.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kanske ska ta mig en riktig funderare på detta...

   Radera
 5. Hu, samma här. Alla odjur slänger sig på mig och dottern... Suck...

  Tack för att du tänker på mig i min stora sorg... Det betyder mycket. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antar att det beror på att vi har begåvats med oerhört gott blod...

   Radera
 6. Ja, usch...ibland reagerar man mer än andra dagar av myggbetten.. Vi har också citrusdosor hemma i bostaden, ibland vill man ju öppna fönstret efter regnet,,,,200 miljoner människor dör årligen av denguefebern,, jag trodde inte mina ögon när jag läste det..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ooops - betydligt fler än jag hade kunnat drömma om också!

   Radera
 7. Makens kusin är på besök och hon var någonstans med sina barn, som blev myggbitna. Då upplyste en singaporiansk kvinna henne vänligt men ändå lite upprört liksom att "Mosquitoes are not allowed in Singapore, you know!" Synd bara att myndigheterna inte nått ut med denna information - till myggorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hur i himlens namn kan dom underlåta sig att informera myggorna om detta - så kan vi ju inte ha det!!

   Radera
 8. Hej ja myggor er en fruktansverd plåga æven før mig. Inte ett dugg kul med sommaren nær myggorna kommer å anfallene en hela tiden.
  Forsøk ha det så bra ændå!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker - och det går rätt bra!! ;)

   Radera