lördag 11 december 2010

A table with a viewIbland är det faktiskt himla käckt att vara "respektive", som till exempel när man får följa med ut och äta mat! Nu drar det ju ihop sig till juletider, och då är det dags för julmiddagar, fast utan skinka, sill och nubbe!

Gårdagskvällens "julmiddag" intogs på en av Marina Bay sands restauranger, "Sky on 57", och precis som namnet säger, så är den belägen på våning 57 med en vidunderlig utsikt över Singapore! Nu ska det väl erkännas att just denna kväll var väl en av de dimmigaste kvällarna sedan den indonesiska röken anföll i oktober, så man såg inte så långt. Men bara mörkret väl gjort sitt intåg, så såg man alla lampor och då är känslan ungefär den samma som när man sitter i ett flygplan som går in för landning. Att kikar ner över räcket är som att kika ovanifrån på någon som håller på att leka med en bilbana och har tömt leksakslådan så att alla bilar är på väg någonstans.


Det finns ju ett antal restauranger i den här byggnaden, och just den här är inhyst längst bak, högst upp. Härifrån ser man tydligt hur hela byggnaden går i en vid båge som aldrig verkar ta slut och helt plötsligt förstår man att det faktiskt kan vara längre än eifeltornet är högt!Maten smakade mycket bra och det var som sig bör, på en restaurang där en av singapores toppkockar arbetar, en fröjd för ögat (Han var tydligen den förste någonsin att få utmärkelsen "Chef of the year award"). Visst är det så, att maten smakar bättre om den är vacker att titta på!? Det var också hela tiden någon som berättade vad det låg på tallriken, och det underlättar faktiskt när det är en massa olika små "duttar" som man inte riktigt har koll på vad det är!!

Som sagt, en julmiddag med mersmak - även om det inte kändes direkt så juligt med tanke på att termometern visade närmare 30 grader och att det varken fanns skinka, sill, köttbullar, lax eller nubbe på bordet, men ibland får man ju offra sig...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar