tisdag 7 december 2010

Wallander på engelska

Nu har jag sett Kurt Wallander och hans anhang prata engelska, samtidigt som de utreder mord och mystiska dataintrång i Ystad! Med den engelske skådespelaren Kenneth Branagh i rollen som en Kurt Wallander med lagom mycket skäggstubb, har det alltså gjorts ett antal filmer som även hittat till den här delen av världen!

Det var ett lite annorlunda koncept och lite konstigt kändes det, eftersom allt utom själva talet, var på svenska. Till och med mailen som herr Wallander fick, var skriven på svenska. Alla personer har svenska namn, och allt är ju inspelat i Sverige, vilket innebär att allt var väldigt svenskt! Det kändes faktiskt även som om skådespelarna var valda för att de skulle kunnat ha varit svenska!

Det ska bli spännande att se om det här är ytterligare något som kan sätta Sverige på singaporekartan. Just nu är Stig Larsson jättestor här. Tredje filmen om Blomkvist och Salander har visats på biograferna och hans böcker ligger framme i alla bokhandlar. Om det är många som hört talas om Henning Mankell vet jag inte, har inte sett hans böcker ligga framme, men kommissarie Wallanders intåg i de singaporiska hemmen kanske kan ändra på den saken.

För övrigt är det ingen större skillnad på Tv-utbudet här jämfört med i Sverige. Det är CSI i alla varianter, Biggest looser Asia eller America, American idol, Top model, program där det görs om hus, eller städas, matlagningsprogram, engelska/amerikanska deckare och så vidare. Antar att det är den här typen av program de flesta vill se, eftersom utbudet verkar vara det samma oavsett var i världen man befinner sig.

Sen sänds naturligtvis alla engelska komediserier, gamla och nya, allt ifrån "Black adder" och "Fawlty towers" till "the office". Dessutom har jag hittat en nostalgihöjdare av högsta (?) kvalitet: "Hawai 5-0" i original!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar