lördag 4 december 2010

Bugis village - en annan typ av shopping!

Det finns inte bara stora flashiga shoppingcenter med air condition i Singapore, det finns trånga och svettiga marknader också. Bugis village är en: "the largest street-shopping in Singapore".


Under åren 1950-1980 var detta område en stor turistattraktion på grund av att transvestiter och prostituerade samlades här. Om turisterna kom hit för att titta eller roa sig förtäljer inte historien, så vi kan bara gisssa. Under 80-talet genomgick området en massiv förändring, dels byggdes en tunnelbanestation, dels byggdes det nya shoppingcenter (sådana med ac!) och restauranger, så turistattraktionerna blev tvungna att flytta på sig.

Idag är i alla fall Bugis village en enorm gatumarknad i två plan. Det vill säga, det heter gatumarknad, men den ligger till största delen under tak. Den ligger inklämd mellan tunnelbanestationen och ett par shoppingcenter. Rund omkring finns också ett antal kontorsbyggnader och ett stort sjukhus, men bara man kommer över vägen så möts man av en annan värld.På andra sidan vägen är det ett totalt kaos av människor, det är trångt och varmt - så långt ifrån shoppingen på Orchard road man kan komma! Här finns allt som man kan vilja hitta på en marknad, klockor (i mängder), kläder, souvernirer, piercingbutiker, skor, väskor, smycken, frukt och säkert en massa mer. Här finns också försäljarna som högt och tydligt talar om vad det är dom säljer, om någon mot förmodan inte skulle se vad som finns! 
Fruktstånden är många och dom dignar under mängder av olika sorters frukt! Naturligtvis kan man få sig något i magen, endera genom att köpa något att tugga på stående ifrån något av stånden inne på själva markanden, eller på ett Hawker stall på andra sidan vägen. Eller varför inte på Noodle house, Thai express, Mc Donalds eller KFC...ja, variationen finns om man vill...Som sagt, det är annorlunda, det finns ingen air condition och det luktar inte lika mycket arom-oljor och parfym som på ett "vanligt" shoppingcenter - men det är ju faktiskt lite kul med variation!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar