tisdag 18 januari 2011

Teppanyaki - mat och underhållning!

Att äta på en teppanyaki-restaurang innebär att äta gott och samtidigt bli underhållen av kocken som lagar maten."Tatsu" är en sådan restaurang och den hittar man i Chijmes på Victoria Road. Vi har varit där vid ett flertal tillfällen, och jag blir alltid lika fascinerad av kockarnas sätt att hantera såväl mat som knivar och kryddkar. Det är väl synd att påstå att det är någon tyst och lugn miljö på denna restaurang eftersom det smälls i stekbord med såväl stekspade som salt- och pepperkar, men det är väl det som är själva idén.

Det finns såväl hela "dinner-sets" som vanlig á la carté-meny, men vi har förstått att om man väljer ett set så får man "hela programmet" med alla finesser i denna matlagning. Det är bland annat jätteräkor som skalas i en rasande fart med kniv, flambering, ägg som staplas på varandra och allt sker på ett jättestort stekbord framför gästerna.

Själva ordet teppanyaki betyder egentligen "att steka/grilla på stekplatta (teppan=stekplatta yaki=grilla/steka), men det känns som om det är så mycket mer än det. Det ingår också i konceptet att kocken berättar vad han tillagar och hur han gör. Eftersom han även skålar ikapp med gästerna, kan man ju fundera över om han fixar att hantera alla verktyg lika bra hela kvällen...Det är väl inte någon av Singapores billigaste restauranger, men så får man ju underhållningen på köpet...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar