tisdag 11 oktober 2011

En helt ny värld!

Äntligen har jag gjort det, det som jag har pratat om hela mitt liv - jag har dykt med tuber! Nu förstår jag dom som blir bitna av detta, här finns, precis som Aladdin (och inte alls den Lilla sjöjungfrun!) sjunger, "En helt ny värld".

Här nere finns dom, fiskarna som jag bara har sett på tv eller på bild, färglada, stora, små och framför allt, många!

Efter en två timmars båtresa på ett oerhört gungigt vatten bort ifrån Koh Lanta stannade vi vid fem små korallöar, Koh Haa, mitt ute i ingenting. Där under ytan bredde det ut sig fantastiska färger på såväl djur- som växtliv. Koraller i alla regnbågens färger som var oerhört vackra och fiskar, allt ifrån en jättestor murena som blängde ilsket på oss när vi kom och störde, till små färgglada clownfiskar som verkade uppskatta vårt besök mer.

Jo, det var fantastiskt, men lite läskigt också. Eftersom jag aldrig gjort detta tidigare och insåg att jag plötsligt, på 11 meters djup var tvungen att, prakisera min snabbkurs i hur man tömmer cyklopet under vatten, var det lätt att hålla sig för skratt. För övrigt fick jag alldeles tillräckliga mängder saltvatten i mig utan att skratta trots att jag bet så hårt om det stackars munstycket så jag kommer troligen att ha träningsvärk i mina käkmuskler i 14 dagar, eller något. Men nu vet jag i alla fall hur det känns, och ja, det kommer absolut att göra det fler gånger!

Imorgon återvänder jag till storstadslarmet igen, under förutsättning att den beställda taxin anländer när den ska, men med lite flyt så ska jag nog hinna med flyget mot Singapore. Då ska jag sätta mig och ladda ner alla bilder, så lite ska jag väl kunna dela med mig av mina dagar här, i såväl ord som bild. Dock inga fiskar, dom får ni försöka tänka er ändå!

16 kommentarer:

 1. Vad häftigt!! Jag har aldrig dykt med tuber, bara snorklat och jag fullkomligt älskar vatten! Men på något sätt tycker jag att det verkar läskigt med tuber?? Fattar inte varför? Jag skulle ju så gärna vilja dyka så där!! Är muränor farliga för människor?
  Hoppas att allt fungerar med din hemresa nu, främst för din skull och så att vi snart får se bilderna!!!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vilket äventyr! Jag har aldrig använta varken snorkel eller tuber - så mesig är jag. Men det verkar onekligen helt fantastiskt!

  Ser fram emot bilder, även utan fiskar! :)

  SvaraRadera
 3. Hej...nu är en iPad inköpt :)

  Hoppas att allt är bra med er.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vilken upplevelse med denna undervattenskaskad av färger som motvikt till storstadens ljus-och färgflöde.

  SvaraRadera
 5. Ett såndant underbart äventyr! Det verkar helt enormt härligt att få simma omkring där i tystnaden bland alla färggranna fiskar! Förstår att det väckte mersmak. :)

  SvaraRadera
 6. Åh, blir riktigt avundsjuk på dig. Nästa gång får du ta med en undervattenskamera så vi får se lite bilder också!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 7. snyggt jobbat, det gäller att försöka göra så mycket som möjligt av det man har på drömlistan.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Tömma cyklopet under vatten..? Låter riskabelt. Visste inte att man kan göra det.

  SvaraRadera
 9. Oj vad läckert. Kan tänka mig att det var en helt otrolig upplevelse.
  Inga bilder? ;)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 10. Lippe: Jo men lite läskigt var det ju samtidigt som det var helt underbart...det är ju en väldigt mysko känsla, det där att andas under vatten! Jag tror inte att murenan är farlig, i alla fall är den inte aggresiv.

  Joanna: Det v a r fantastikt!

  Patric: Tack, allt är bara bra! Hoppas iPaden blir till belåtenhet! Jag hör av mig när jag hittat en kikare - ska försöka fixa det inom snar framtid!

  Steve: För att inte prata om ljudskillnaden!

  Märta: Det gjorde det - fortsättning följer!

  Trillingnöten: Med tanke på hur lång tid det tog innan jag kom mig för att göra det, så har du ju några år på dig ;)

  Kim: Just den biten med kamaran lär nog dröja, just nu gäller det mest att koncentrera sig på att andas...men så småningom så...

  Sarah: Absolut! Man ska försöka undvika att ångra saker man inte har gjort!!

  Per-Anders: Det finns mycket konstigt man kan göra djupt där nere förstår jag nu!

  Camilla: Nej du, där var det ingen kamera med - det fanns viktigare saker att koncentrera sig på...lufttillförsel och sånt ;)

  SvaraRadera
 11. "En helt ny værld" ær det Aladdin som sjunger... ;)

  SvaraRadera
 12. Det låter jättespännande men det är inget som jag hade vågat (känns inte som en jättelyckad kombination med astma) Jag minns när min bror försökte lära mig använda snorkel som barn och vi fick ge upp det eftersom jag totalt missade det faktum att man skulle andas UT ibland också.

  SvaraRadera
 13. Nu är detta "Disneyska misstag" tillrättat ;)

  Annefia: Det är ju faktiskt en fördel om man andas åt båda hållen ;)

  SvaraRadera
 14. Wow! Kan bara fantisera om alla vackra saker du sett!
  Jag kan läsa en sån varm lycka mellan raderna i ditt inlägg,
  Det värmer mig.
  Kram

  SvaraRadera
 15. Va kul, för det är jag - lycklig över att få vara med om allt det här!

  SvaraRadera