söndag 13 november 2011

Från Murakami till Läckberg

Så var även Camilla Läckbergs senaste, "Änglamakerskan" läst. Det minsta man kan säga, är väl att det är en bok som skiljer sig en hel del ifrån min senast lästa bok "Kafka on the Shore" av Murakami.
Jag har läst samtliga av Läckbergs böcker och jag tycker om dom. Det är bladvändare som är lättlästa och som inte kräver så mycket eftertanke, lite "typisk sommarläsning", sådant som ska läsas på stranden medan man hör vågorna slå mot bryggan.

Ok, jag har sommar hela tiden, men inget vågskvalp mot bryggor, men det går rätt bra att läsa dom ändå! Som jag sa, jag har läst alla och jag tycker om dom, fast nu börjar det bli lite väl mycket "same same but different". Det känns som om Patrik och Ericas liv börjar bli uttjatat. Lite förutsägbart med systern och nya bekantskaper, alla oftast med samma typ av problem.

Visserligen har hon i sann Läckbergsanda, även i den här boken vävt ihop en historia dåtid/nutid (så ska det tydligen skrivas deckare numer) med oväntade vändningar, så man vill gärna vända blad för att se hur det går.

Så visst, en helt ok bok att läsa, men ibland känns det som att det skulle vara intressant att läsa en bok av Läckberg som handlade om något helt annat, bara för att...

12 kommentarer:

 1. Har bara läst en Läckberg. Deckare är öht inte mitt första val när jag ska läsa, dessutom tyckte jag att karaktärerna var ganska tråkiga.
  Hon sydde dock ihop handlingen bra, och det är verkligen inte det lättaste vet jag nu när jag brottas med det själv.

  SvaraRadera
 2. Jag lyssnar på Läckbergs bok när jag åker till jobbet :) Första Läckberg för mig...so far so good tycker jag...

  SvaraRadera
 3. Jag har provat att läsa hennes böcker men jag har inte kommit mig in i dom. Jag har sett filmerna och dom tycker jag är bra. Så jag fattar inte varför jag inte tycker om att läsa hennes böcker.
  Jag måste göra mig ett nytt försök snart igen.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Nilla: Jag gillar att läsa deckare - också - gillar nog det mesta, faktiskt. Jag har förstått att det där med att sy ihop alla trådar inte är så himla enkelt alla gånger...

  Trillingnöten: Någon av dom har jag också lyssnat på faktiskt, och med rätt uppläsare kan det bli riktigt bra!

  Camilla: Lite mysko, för det bofde ju fungera, för om inte jag minns helt fel, så har jag för mig att filmerna följde böckerna rätt bra.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte läst en enda bok av Läckberg. Kanske på tiden att göra det?

  SvaraRadera
 6. Leo: Inget man måste...!

  SvaraRadera
 7. Läckberg anses ju lite väl lättlästa och gränsar till "kiosk litteratur" men faktum är att jag måste ändå beundra hennes förmåga att lyckas sälja. Hon har blivit hånad av författareliten MEN säljer miljoner fler böcker än de någonsin kommit upp i. Säga vad man vill men böckerna är "kioskvältare" och det är strongt!!

  SvaraRadera
 8. Susanna: Jag håller med dig! Sedan är det ju trots allt så, att det som blir "för populärt" har ju en tendens att bli ansett som "mindre bra", fast med tanke på hur många som trots allt läser hennes böcker så kan de ju inte vara så väldigt dåliga ändå, eller??

  SvaraRadera
 9. Läckbergs böcker framkallar minnen från sjukhusvistelse...Kanske därför jag undvikit den senaste?
  Men, precis som du säger, lätta att vända blad i.
  Kram E

  SvaraRadera
 10. Har läst en Läckberg. Tyckte den var helt okay förutom alla svordomar, jag är noga med att vårda mitt språk och upptäckte att jag började tänka svordomar när jag läste boken....(fniss)

  SvaraRadera
 11. Lite skönt att du också har samma känsla.. Har inte läst Änglamakerskan ännu och vet faktiskt inte om jag kommer att göra det trots att jag läst alla hennes tidigare böcker.

  SvaraRadera
 12. DOB: Då kan det vara lika bra att skippa den, man måste ju faktiskt inte läsa alla!

  Ninja: Då är det bäst att du undviker dom andra...;)

  Märta: Läs den också du, den är lite väl igenkännande kanske, men som sagt, helt ok.

  SvaraRadera