lördag 1 juni 2013

It´s time for a Tiger

"It´s time for a Tiger" är den slogan som Singapores eget öl, Tiger beer, har haft sedan ölet började tillverkas på 30-talet. Det är en öl som är väldigt stor i de här delarna av världen, men jag tror inte den finns att få tag i på systembolaget i Sverige.


Bryggeriet finns här i Singapore och dit kan man bege sig för ett litet studiebesök om man tycker det kan vara intresssant, och varför skulle man inte tycka det, så dit begav vi oss!


Det ligger lite avigt till, men vad gör man inte för att få sig lite historia till livs, och med tanke på att det tog närmare 90 minuter att ta sig dit med kommunala färdmedel så blir det ju även en liten resa där man får se delar av Singapore, bara sådär lite grann på köpet.

Väl där får man en mer eller mindre digital föreläsning om bryggeriets historia tillsammans med en vandring genom lokalerna. Och visst är det lite intressant att få se bryggeridelen och få klart för sig hur själva processen går till (under förutsättning att man tycker det är kul...)

Det hela avslutades med en trevlig (och välsmakande!) ölprovnng av deras andra sorter i den mysiga puben som finns i anslutning till bryggeriet. En helt ok utflykt om man råkar befinna sig i stan och "har vägarna förbi"...


8 kommentarer:

 1. Vad roligt att det finns så nära och att det "bara" är att svänga förbi :) Roligt namn på det också :)En svensk Tiger kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en av Singapores stora fördelar, det mesta är "bara att svänga förbi".

   Radera
 2. Häftigt!
  Öl och värme...som handen i handsken ;)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Hade jag bara "haft vägarna förbi" så..................
  Dags att damma av av bensinbolaget Essos gamla 60-talsslogan. "En tiger i tanken".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där tigern har varit gångbar i många sammanhang.

   Radera
 4. Det där ser ut som ett studiebesök i min smak. :-P
  sv:
  Ja, havet är magiskt vackert, mäktigt och farligt!
  Strulande teknik är extremt störigt! Precis som du säger, det ska bara fungera!

  Ha en fortsatt bra helg! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske ska bjuda med dig nästa gång!?

   Radera