fredag 14 juni 2013

Den "nya" app-världen


Jag vet att det inte är ett nytt fenomen, det här med "appar", men i min egen lilla värld är det ändå ganska nytt. Jag menar, jag har ju inte varit någon större fena på det området, och är det fortfarande inte, men jag vet i alla fall vad det är och hur man gör för att lyckas ladda hem någon variant (det lyckas åtminstone ibland).

Med tanke på att apple kom över gränsen av 50 miljarder nedladdade appar i maj, så är vi väl några stycken som roar oss med detta då och då. Alla har ju faktiskt inte apple-produkter heller, så det borde ju innebära att den totala siffran är bra mycket högre än så. Något svindlande siffror kan man tycka...

Om man läser listorna över de populäraste varianterna kan man undra lite över vad det är vi håller på med, man kan bland annat klappa grodor, mosa godisar, adoptera djur och många andra lika intressanta företeelser. Och det är ju inte bara barn och ungdomar som håller på med det här, det är ju minst lika många vuxna - mig själv icke undantagen! Visserligen har jag inte varken grodor eller godisar nedladdade (ännu!), men däremot är jag ohjälpligt fast i Wordfeud- Ruzzle- och Quizkampenträsken. Och ja - jag tycker det är kul!!

Då och då måste jag försöka påminna mig själv om alla de gånger då jag stack in huvudet i barnens rum och med en myndig stämma deklarerade att det "minsann bara var en kvart kvar av dagens dataanvändningstid"! Dels för att vi föräldrar hade fått veta att det absolut inte var bra att låta barnen sitta för länge vid datorn, och dels naturligtvis för att jag inte kunde använda telefonen så länge någon ockuperade datorn!

Ibland är det svårt att komma ihåg hur det var, och det är ju egentligen inte sådär fantastiskt längesedan, eller det kanske det är... Hur som helst så är det ju bra att inte jag har någon som upplyser mig om att det är en kvart kvar av min tilldelade tid, för hur skulle jag hinna med alla mina åtaganden i spelvärlden då!?

12 kommentarer:

 1. Hahaha! Mosa godis! Jag fattar mig inte på såna där onödiga appar...tacka vet jag sånt man kan använda...:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast onödiga saker kan vara kul ibland också!

   Radera
 2. Att vara "enarmad" har räddat mig från att förloras i denna värld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Inget ont som inte har något gott med sig..."

   Radera
 3. Det är verkligen många gånger man undrar vad man håller på med.

  SvaraRadera
 4. Jag förstår precis vad du menar...
  Jag började med de du spelar och nu är jag fast i godisträsket! Jag ser det som mental konstgjord andning de dagar jag är så smärtpåverkad att jag inget kan göra...och så är det ganska kul också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just det där godisträsket jag är rädd för att bli fast i, därför har jag inte laddat ner den...än...;)

   Radera
 5. Ser det varje dag. Folk som har nedböjda huvuden samtidigt som de sitter, går, cyklar eller kör bil. De är verkligen fast i apparnas och smsns förlovade land.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, och som det verkar så blir det inte bättre på den fronten!

   Radera
 6. Enda spelappen jag har haft var Wordfeud, men jag tröttnade rätt snabbt på det. De appar jag har för att "leka" är fotoredigerare ;) Sen har jag några receptappar, bra att ha när fantasin tryter i butiken. En väderapp, och så appar för fejsboken, bloglovin och G+ .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt senaste "app-fynd" är faktiskt en yoga-app med träningsprogram - kanonbra!

   Radera