lördag 23 november 2013

Delhis vackraste händer

"Delhis vackraste händer" var min första bekantskap med författaren Mikael Bergstrand. En mycket positiv bekantskap dessutom.

Boken handlar om den medelålders och tillika frånskilde Göran Eriksson. Han är en allmänt rätt misslyckad figur, som kramapaktigt håller fast vid det förflutna och när han plötsligt blir uppsagd från sitt arbete rasar världen samman. För att hjälpa Göran tillbaka på fötter erbjuds han att följa med på en gruppresa till Indien av sin gode vän vilken arbetar som reseledare, och det är där det börjar...

Det är en charmig berättelse med flera karaktärer i. Många rätt ytliga sådana, men icke desto mindre härliga människor. Boken är smårolig, och visst är det en högst osannolik berättelse, där allt bara faller på plats men vem vill inte ha sådana ibland?

Jag har aldrig varit i Indien, men jag inbillar mig att om man har upplevt det på riktigt så finns det ytterligare saker i form av igenkänningsfaktorer att le åt.

En charmig mysbok som inte lämnar några större spår efter sig, men som sagt, den erbjuder några härliga lässtunder!11 kommentarer:

 1. Boktips är alltid roligt att få.
  Tackar!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag var inte så förtjust i den, även fast jag läste hela. Jag tyckte att den var rolig i början, men karaktärerna var lite för platta... Kvinnan han blev kär i... hon kändes inte som en riktig människa. Men ok, den var ändå lite rolig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, den planande ut lite mot slutet.

   Radera
 3. Jag tyckte mycket om den boken. Skrev om den i min blogg: http://www.christianberghanel.blogspot.se/2013/05/delhis-vackraste-hander-av-mikael.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte också om den, men som sagt, den höll inte riktigt hela vägen...

   Radera
 4. På något sätt påminner din recension om böckerna "Hundraåringen" och "En man som heter Ove" - samma genre. Tror nog att jag kommer att köpa den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt - så är det! Men av de tre böckerna har jag klart tyckt bäst om Ove-boken. Men Dehlis vackraste händer är helt klart värd att läsas och abbsolut en "feel-good-bok" att småle åt.

   Radera
 5. Har just lyssnat på Dimma öve Darjeeling av samma författare, helt underbar och uppläsare är favoriten Björn Granath!!! Kan varmt rekommenderas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ska jag absolut försöka få tag i!

   Radera
 6. Alltid trevligt med boktips. Såna där mysböcker är inte alls dumma :-)

  SvaraRadera