torsdag 28 november 2013

Tre lugna dagar på en strand...


Med sina cirka 17500 öar skulle man kunna säga att Indonesien en ögrupp i storleksklassen större! Men det är klart, med en befolkning som rör sig i storleken 215 miljoner, så behövs det antagligen lite vatten mellan, så man får lite distans till grannen...


En av alla dessa öar heter Bintan och ligger en knapp timmes båtresa från Singapore. (Det är en av de där mystiska tuererna, där man är framme innan man åker) Bintan i sin tur är en av 3000 öar som ingår i ögruppen Riau och här har ungefär 350 000 av de där 215 miljonerna människor valt att bosätta sig.


Vi har varit här ett flertal gånger tidigare, men då har vi bott på den norra delen av ön och alla gånger har huvudsyftet varit att spela golf, och här finns fantastiskt vackra golfbanor. På den delen av ön finns det ett flertal större hotell med allt man absolut behöver(?) i form av pooler, barer, restauranger, underhållning, affärer... Naturligtvis finns det en strand också för den som nödvändigtvis behöver det!

Hur som helst, nu var inte vårt syfte vare sig att spela golf eller att ta stan med oss på vår "get-away-utflykt" utan det var att försöka komma så nära en härlig strandsemester det bara går så här nära stan, och det funkade bra vill jag lova!Vi hittade en resort (ni vet väl att allt där man kan få tak över huvudet i den här delen av världen heter "resort"?) som låg en timmes bilfärd ifrån färjeläget. Det innebar att vi lämnade "reservatet" i den norra delen och fick oss en biltur genom det "riktiga Bintan". Stället vi kom till var verkligen det minsta jag bott på någon gång! här fanns sju hus på stranden, en restaurang och absolut inget mer! Några hängmattor, ett par stolar och "stylthus" att sitta och titta på havet i - så underbart!Vi har med andra ord tillbringat tre dagar med att läsa, prata, äta och dricka gott, sola, bada och bara varit! Sista eftermiddagen var vi fyra gäster på stället, men skaran utökades drastiskt på kvällen och vi blev sex! Om man ska hitta någon nackdel, så är väl inte vattnet runt just Bintan speciellt fantastiskt, men med tanke på närheten till en av världens största hamnar där fartygen ligger på kö för att ta sig in och ut, så är det ju ingen överraskning. Sedan var det så oerhört långgrunt så man skulle nog ha behövt gått flera kilometer innan vattnet gått över naveln så för en bad- och dyksemester är det inget alternativ.Men för några dagars härlig, lugn och fantastiskt billig "get-away-from-the-city- vistelse", är "Marjoly Beach Resort" ett mycket bra alternativ!


16 kommentarer:

 1. Ser underbart ut! Vi var pa Bintan flera ganger men ibland kandes det lite for kommersiellt. Ett sant har stalle verkar fantastiskt och lite mer genuint an de glassiga resorts som finns lite har och var dar man ser valdigt lite av det "riktiga" Bintan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med, resorterna på den norra delen är på något vis en "indonesisk förlängning av Singapore".

   Radera
 2. Skönt att komma ifrån storstan emellanåt och bara slappa. Miljön är inte helt fel.

  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Det ser fantastiskt fint ut! Får mig att börja se fram emot våra veckor i Asien i vinter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att ha dem att se fram emot!

   Radera
 4. Låter som tre härliga dagar. Jag gillar när det är långgrunt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För egen del föredrar jag när det inte är långgrunt, utan man kan simma utan att motionera först...

   Radera
 5. Jag gillar tanken på att vara framme innan jag åkt. Det är inte som med SJ där man inte kommer fram fastän man åkt. I alla fall inte i tid.
  På den där resorten skulle jag nog kunna få min läslust tillbaka.

  SvaraRadera
 6. Låter helt underbart! I några dar i alla fall - sen vill jag nog ha lite mer att göra :-)

  SvaraRadera
 7. Härligt! Även om jag kanske inte hade kallat det där för "resort", hahah!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, här heter alt "resort" och frågan är om int kravet helt enkelt är att det finns tak över huvudet...

   Radera
 8. Å jag som skrev en så lång och fin kommentar om "heaven on earth" i ditt paradis har uppenbarligen inte fått komma in till Singapore från Israel;-)
  Gör alltså ett nytt försök: Älskar resorten - den har ju uppenbarligen wifi:-) Å vi som inte är "sandsolbadare" föredrar nog hängmattan ändå. Å att vada ut långt utan att vattnet når knäna är ju perfekt - för oss alltså.
  Åsså såg jag att du lär singaporianer svenska - coolt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det där med att undervisa singaporianer i svenska är jättespännande. Min första erfarenhet av att försöka lära ut ett språk helt ifrån frunden, och det kan jag säga, att alldeles enkelt är det inte...

   Radera