torsdag 29 maj 2014

Swallowtail

Jag vet att jag nu publicerar en bild som absolut inte håller speciellt bra kvalité, närmare bestämt är den inte bra alls. Dels är den tagen inifrån genom ett fönster och dels framgår inte det jag egentligen vill visa alls, men vad gör man inte när man upptäcker en fjäril av kollossalformat utanför fönstret?


Så stor och så vacker! Efter lite googlande och letande så har jag hittat den och det handlar om en "svalsvans". Eller "Swallowtail" som faktiskt låter något vackrare! Det är en fjäril som finns i Sydostasien och som tydligen brukar befinna sig i Singapore mellan maj-juli. Den finns då i mer eller mindre mängd år från år, och just i år ska tydligen vara ett "swallowtailår". Den mäter 10-16 cm mellan vingarna och den var alldeles underbar!

Eftersom det är ett år så den enligt uppgift ska komma att uppträda i större skara så kanske jag kan komma att hitta den igen och då kan jag förhoppningsvis publicera en bättre bild!

8 kommentarer:

 1. Jag tycker bilden är fantastisk, nu när jag vet vad den föreställer.

  SvaraRadera
 2. Waow vilken fjäril! Man ser den bra på bilden tycker jag. Man skulle bara vilja ha nåt att jämföra storleken med ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fösökte mig på det, men då flög den iväg...men nästa gång!

   Radera
 3. WOW! En sådan stor fjäril har jag då aldrig sett. Trodde först att det var en fladdermus. Å visst är den vacker. Konstigt bara att den inte är färgad med mönster...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väldigt väl kamoflerad, men nu är det många här, så förhoppningsvis ska jag lyckas ta en bättre bild på en av dem!

   Radera
 4. Wow vilken fjäril! Tycker de är otroligt vackra djur men samtidigt lite läskiga då man kollar för när. Hi, hi!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, den här var nästan onödigt stor...

   Radera