torsdag 30 oktober 2014

Nu förstår jag ingenting...

Det är väl i och för sig inget nytt, det där att jag inte förstår så mycket när det gäller tekniska saker, men den här gången trodde jag att jag skulle fixa det, men inte då...

Helt plötsligt, utan förvarning, försvann alla "skräpkommentarer" och så fick jag förklaringen, Krönikören undrade varför hon helt plötsligt var tvungen att bevisa att hon inte är en robot när hon kommenterade och jag antar att det har hänt fler av er. Svaret är i alla fall att jag inte har drabbats av en plötslig robotfobi, utan den funktionen har dykt upp utan någon insats från min sida.

Hur som helst, det är ju enkelt fixat, eftersom jag är en hejare på inställningar i bloggvärlden - trodde jag! Det visade sig att inställningen fortfarande står på "ingen ordverifiering", så jag vet inte vad som har hänt, och tydligen kan jag inte göra något åt det. Alltså gör jag som jag brukar när det gäller det här med det tekniska, helt enkelt gillar läget utan att fördjupa mig i vad som hänt.

Jag kan ju säga som så, att det brukar inte gå så bra om jag försöker anstränga mig inom det tekniska området. Ibland är jag övertygad om att jag sänder ut några slags signaler som gör att det uppstår störningar i teknikens värld i min närhet, så för allas välbefinnande (inte minst mitt eget) blir det inga fler efterforskningar i ämnet, så jag kan bara hoppas att ni gillar läget tillsamman med mig.


18 kommentarer:

 1. Hahaha! Välkommen till mitt liv. Ordverifieringen attackerade jag på samma sätt som du, eftersom jag inte heller gjort något. Hatar ordverifieringar. Det är blogger/blogspot som har aktiverat den automatiskt, utan att vi bloggare hade någonting att säga till om.

  Personligen har jag blivit av med cirka 100 skrpkommentarer/dag. Lite synd kan jag tycka, då många av dom var riktigt roliga:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite så är det ju, det finns rätt komiska skräpkommentarer bara man ger sig tid att läsa dem, fast egentligen är jag väl inte så ledsen över att vara av med dem...

   Radera
 2. Ordverifiering är trist... Men själv får jag tyvärr VÄLDIGT många skräpkommentarer (flera hundra varje dag..)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så farligt är det ju inte här, riktigt så många dimper det ju inte ned, och just nu inga alls!

   Radera
 3. Ogillar ordverifiering! Klickar hellre bort skräpet - men det är klart om man får några hundra om dagen blir det jobbigt :) Det får inte jag. Ack denna teknik - men man får i alla fall tänka till, det kanske är bra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker och tänker men det går sådär...;)

   Radera
 4. Svar
  1. Det låter väldigt lysande, om alla slipper ordverifieringen och jag slipper skräpkommentarerna!

   Radera
 5. Detta med påtvingad ordverifiering hände oxå mig för länge sedan, men jag lyckades avaktivera funktionen. När det gäller it-teknik så gäller även för mig att bara gilla läget. Ibland lyckas jag dock med vad jag företar mig. Ofta utan att jag förstår hur jag gjorde. Att ingenting förstå får ibland vara till fyllest.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som är problemet - funktionen är redan avaktiverad!!

   Radera
 6. Tack och lov så har jag klarat mig bra tillsvidare. Nästan ingen skräppost alls och det vågar jag knappast säga för nu kommer det väl hur mycket som helst, mitt i allt. Jag får ta i trä och knacka mig i pannan.
  Lycka till och hoppas du blir förskonad från skräp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Knacka på! Hjälper det så kan det vara värt det ;)

   Radera
 7. Jag kan inte grekiska, alltså är detta rena grekiskan för mej. Skulle aldrig klarat av det du gjort själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag gjorde inte så mycket...närmare bestämt inget alls, det "bara blev"...

   Radera
 8. Det tycks ha hänt för fler än dig.
  Jag märkte att jag fick den på min blogg när jag inte var inloggad. När jag väl var inloggad försvann den.
  Blogger kanske har gjort något utan vår vetskap. Inte första gången i så fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan nog mycket väl vara så för just i det här fallet känner jag mig väldigt oskyldig!

   Radera
 9. Oj, satte jag dig i jobb med min lilla fråga?

  Ordverifieringen har dykt upp hos många upptäckte jag till min förvåning när jag kom tillbaka efter min bloggpaus. Jag tycker den är jobbig men jag förstår ifall det är mycket skräpkommentater. Kan man lägga in ett antiskräpprogram som Akismet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att det inte var något speciellt besvärligt arbete, eftersom jag inte kunde göra något ;) (Och det var ju bra att någon gjorde mig uppmärksam på att jag plötsligt har ordverifiering) Nu är ju som sagt skräpkommentarerna borta och huruvida ordverifieringen är eller inte är, det vet jag faktiskt inte... Och nu får det vara som det är! (Det där med Akismet ska jag kolla upp någon gång om och när jag börjar lida av skräpkommentarer ;)

   Radera