söndag 3 april 2016

Stanna innan du går

Åsa Bonellis debutroman ”Stanna innan du går” beskrivs som en ”gränsöverskridande relationsroman i skärgårdsmiljö” och det känns som om det är en beskrivning som stämmer bra.

Här möter vi bokens huvudperson, Malin, som flyr från staden till sitt skärgårdshus vid havet för att slicka såren efter att maken lämnat henne samt för att försöka skriva en uppföljare på sin succéroman. Här ska hon ha det bra, umgås med sin bästa väninna och bara njuta av sommaren samtidigt som hon ska skriva på sin bok. Men något går snett, inget blir som planerat…

Det är en bok som tänjer på gränser och sätter igång tankar om vad som är rätt och fel. Vad är tillåtet och hur långt kan vänskap sträcka sig. Kärlek och relationer sätts minst sagt på spel.

Det är en lättläst bok med korta kapitel som det är svårt att sluta läsa då man väldigt gärna vill veta vad som händer på nästa sida. Det är också en bok fylld med passion (kanske till och med lite väl mycket av den varan ibland) och förbjuden kärlek.

En bok som jag absolut kan rekommendera, men däremot läste jag någonstans om någon som längtade efter att få läsa en uppföljare, vilket jag dock inte gör. Jag tror inte på en fortsättning utan att det ska sluta här annars är faran stor att det inte blir bra. Jag tror att Malin ska få lösa sina problem själv utan att någon ska få veta hur det går

8 kommentarer:

 1. Perfekt med nytt boktips.
  Jag har precis avslutat två lite jobbiga böcker som båda utspelar sig i Bangkok. Den senila skalbaggens (Jens Månvinges berättelse om sin tid i thailändskt fängelse) tröst och Private Dancer (Stephen Leather som skrivit om västerländska män och thailändska barflickor).

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Private Dancer" har jag läst men inte den andra. Kan kanske vara värt att ge sig på.

   Radera
 2. Tack för boktips! Jag läser mycket i perioder (särskilt när vi reser) och försöker spara på mig boktips inför såna tillfällen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid kul när man får "nya" tips på böcker.

   Radera
 3. Alltid bra med tips på böcker. Håller på att läsa boken Livbåten av Charlotte Rogan, rekommenderas. Kram från en annan bokmal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var ett av de där "nya" tipsen som är så kul att få, sådana böcker jag inte hört talas om tidigare. Titeln ska läggas på minnet!

   Radera
 4. Tack för tipset, det lät ju lovande. Böcker som ställer saker i andra perspektiv är ju alltid trevligt. Kram

  SvaraRadera