söndag 24 april 2016

Lite fransk värme

"Long time no see"... Man säger ju att tiden går fort när man har kul, och det gör den säkert, men det känns lite som att tiden går väldigt fort oavsett om man har kul eller inte. Ett tag kändes det som om våren var på ingång, solen sken, de flesta knoppar är på väg att slå ut och många vårblommor har anlänt, men ack vad vi bedrog oss. Plötsligt blev det kallgrader nattetid och igår var det ömsom yrsnö ömsom hagel - april på riktigt alltså!


Ja, ja, så är det, inte mycket att göra åt. Och egentligen är det kanske inte så synd om mig, jag har faktiskt fått lite sydeuropeisk värme mitt i alltihop genom en tidig aprilvecka i Cannes, vilken jag tänkte dela med mig lite av genom lite bilder såhär en småkylig söndagmorgon i april.


Att komma dit sådär tidigt var fantastiskt. Att kunna sitta och äta utomhus utan vare sig filt eller infra är alltid trevligt, men det där med att bada som vissa roade sig med, det var att överdriva det hela om ni frågar mig. Vi nöjde oss med att njuta i solväggen och titta på de som utövade denna sysselsättning.


Det finns en hel del i Cannes som skvallrar om att det är här den stora filmfestivalen går av stapeln, bland annat kan man hitta ett antal kända handavtryck utanför festivalpalatset. Lite stolt får jag erkänna att jag är med tanke på att de flesta var igenkända till och med av mig som inte är någon sån där enorm kännare av skådespelare.Många fina byggnader finns det, och bara att njuta av den knallblå himlen var inte helt fel det heller...Något himla mysigt med många platser man kommer till är de stora marknader som finns, och inte minst när man kan knalla runt och titta på diverse konst som finns till beskådan och försäljning.


Den här gången var det något mer människor i rörelse jämfört med i januari då vi var där, men det är väl inte så väldigt konstigt, antalet turister ökar väl ju närmare sommaren vi kommer.


Som sagt, det var lite fransk värme att blanda ut den svenska aprilkylan med, och avslutningsvis får det bli en bild på lite snöklädda alper, en helt fantastik vy att flyga över.


16 kommentarer:

 1. Cannes, vad härligt! Jag har en väninna i Juan-les-Pins, så när jag är där tar vi gärna en sväng till Cannes och går i "filmtrappan".
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cannes är verkligen en trevlig liten stad.

   Radera
 2. Så läckert! Precis den typ av intryck jag just nu behöver få mig till livs. Jag väntar fortfarande på min första växthusmåltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med tanke på vädrets utveckling ser det ut som du får vänta några dagar till.

   Radera
 3. Härliga bilder som värmer, verkligen! Gärna mera tack! Behöver tina upp efter snö, hagel och regn idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aprilvädret då det är som bäst...

   Radera
 4. Oj, kanske det blir en kylig maj igen då.
  nte mig emot, trivdes rätt bra förra året, här har vi nu strax under 40° varje dag.
  Din bild över alperna gillas extra, just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu känns 40 grader rätt ok, även om jag vet att det är i varmaste laget...

   Radera
 5. Du får verkligen se många trevlig platser.
  Ser härligt ut vid Rivieran.
  Vilken fin bild du fick på de snöklädda Alperna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där alperna ser verkligen inbjudande ut och trots att jag just nu längtar efter värme blir jag väldigt sugen på skidåkning av anblicken av de vitklädda topparna.

   Radera
 6. Härligt med en vecka i Cannes! Vi gillade den stan! Dessutom råkade vi tajma och var fär under filmfestivalen förra året ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem vet, någon gång kanske jagska testa att besöka staden under det evenemanget.

   Radera
 7. Extra kul att titta på dina fina lockande bilder från filmfestivalstaden, med tanke på att det haglar för fullt utanför mitt fönster.

  SvaraRadera